Teknoloji

Lenovo ve Ashton Kutcher’ın özel üretim akıllı telefonu bu yıl çıkacak

Geçtiğimiz ocak ayında Motorola’yı Google’dan satın alan Çinli cihaz üreticisi Lenovo çok yakında Hollywood’un ünlü aktörlerinden Ashton Kutcher’ın gelişimine katkıda bulunduğu özel üretim akıllı telefonunu çıkaracağını açıkladı.

lenovo-ashton-kutcher-010314

Recode sitesinin haberine göre, Two and a Half Men dizisinin, Dude Where’s My Car ve Jobs gibi filmlerin başrol oyuncusu 2014 yılında çıkacak bir dizi Lenovo akıllı telefonunun tasarımına katkıda bulunuyor. Lenovo geçtiğimiz ekim ayında Kutcher’ı ürün mühendisi ve Yoga tablet serisinin marka temsilcisi olarak işe almıştı.

Lenovo’nun pazarlama şefi David Roman’ın sözlerine atıfta bulunan Recode sitesi Kutcher’ın söz konusu serinin kullanıcı deneyimiyle ilgili olarak çalışmaları bizzat gerçekleştirdiğini dile getirdi. Ünlü bir aktör olmadan önce üniversitede biyokimya mühendisliği okuyan Kutcher, A-Grade Investments adlı risk sermaye şirketinin kurucuları arasında yer alıyor. Söz konusu şirket Foursquare, Airbnb ve Uber gibi tanınmış girişimlere de yatırımda bulunmuştu.

Recode’a bir röportaj veren Roman, yeni telefon serisiyle ilgili olarak Kutcher’ın katkısına vurgu yaptı, Kutcher’ın teknoloji, tasarım ve mühendisliğe olan tutkusundan bahsetti. Kutcher’ın kendisini sadece bir mühendis olarak görmediğini, O’nun gerçekten bir mühendis olduğunun altını çizdi. Eğer bir problem görürse bunu çözmek istediğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasıyla iç içe olan tek ünlü kişi Ashton Kutcher değil. HTC marka yüzü olarak Robert Downey Jr.’ı seçmişti. Polaroid Lady Gaga, BlackBerry de Alicia Keys ile çalışmıştı; liste böyle uzayıp gidiyor. Çoğu zaman aktörler, müzisyenler ve modeller markalar için sözcü görevi üstleniyor. Ancak Kutcher’ın Lenovo’daki rolü marka temsilciliğinin ötesine geçiyor, Lenovo’nun gelecekteki ürünlerinin tasarlanmasında da ünlü oyuncunun önemli rol aldığı anlaşılıyor.

İlgili >> Recode

İLGİLİ HABERLER