Teknoloji

Lenovo tablet GSM desteğiyle birlikte MWC 2016’da bekleniyor

lenovo tablet

Lenovo genellikle akıllı telefonlarıyla bilinir, ancak şirketin IdeaTab serisi tabletleri de Android kullanıcıları arasında belirli bir popülariteye sahiptir. Çinli şirketin gelecek hafta Barselona’da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi 2016’da yeni tabletleri tanıtmasını bekliyoruz.

Lenovo, akıllı telefon tarafında Lemon 3’ün küresel pazara hitap edecek versiyonunu tanıtması bekleniyor. Bunun yanında herhangi bir yeni ürün duyurusunun yapılıp yapılmayacağı şu an için bilinmiyor.

Ancak tablet tarafında beklenen bir ürüne ait sızıntıları görmeye başladık. TechGrapple sitesinin haberine göre, Çin’in düzenleyici kuruluşlarından TENAA’nın kayıtlarında bir Lenovo tabletinin kayıtlarına rastlandı.

Tablet TB3-701I model numarasıyla listeleniyor. Ancak bu tabletin Lenovo’nın IdeaTab markası altında çıkarılması bekleniyor. Tabletin mavi-siyah ve mavi-sarı renk seçenekleriyle çıkacağı söyleniyor.

Teknik özellikler bakımından bu tablet standart bir makul fiyatlı, cep dostu tablet olacak gibi görünüyor. GSM ve WCDMA desteği bulunacak, bu da sahiplerinin telefon görüşmeleri de yapabileceği anlamına geliyor.

Lenovo TB3-701I Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle çalışacak. 7 inç ekranı 1024 x 600 piksel çözünürlüğe sahip olacak.

Tabletin içinde 1.3 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 64 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası bulunacak.

Ayrıca arkada 5 megapiksel, otomatik odaklı ve video kayıt özellikli, ancak LED flaş barındırmayan arka kamera yer alacak. Öndeyse 2 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerasının olması bekleniyor. TENAA kayıtlarında pil hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor.

Fiyat ve piyasaya çıkış hakkında herhangi bir bilgi bulunmazken bu 7 inç tabletin MWC 2016’da sergilenmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER