Manşetler

Lenovo Phab 2 Pro Google Tango teknolojili ilk Android telefon

lenovo phab 2 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
lenovo phab 2 pro
Lenovo Phab 2 Pro

Lenovo ABD’de düzenlediği Tech World konferansında Phab serisi yeni büyük ekranlı akıllı telefonlarını da tanıttı. Bu telefonları ilginç kılan en önemli özellik, içlerindeki Phab 2 Pro modelinin Google’ın Tango projesini son kullanıcılarla buluşturacak ilk akıllı telefon olması.

Ancak öncelikle serinin diğer iki üyesi Phab 2 ve Phab 2 Plus’a bakalım. Bu telefonlar metal gövdeleri ve makul fiyatlarıyla büyük ekran deneyimini uygun fiyata yaşamak isteyenleri hedefliyor. Phab 2’de 6.4 inç 720p ekran, dört çekirdekli MediaTek 8735 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası, 4050 mAh kapasiteli pil Android 6.0, Vibe UI, çift SIM kart desteği, 5 megapiksel ön kamera, 13 megapiksel arka kamera gibi özellikler bulunuyor.

lenovo phab 2
Lenovo Phab 2

Phab 2 Plus ise Phab 2’yle aynı ekran büyüklüğüne sahip olmasına karşın, Full HD çözünürlük ve 2.5D kavisli ekran camıyla farklılık gösteriyor. Sekiz çekirdekli MediaTek MT8783 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip microSD kart desteği, Android 6.0 Marshmallow, Vibe UI, 4050 mAh kapasiteli pil, çift SIM kart desteği, 13 megapiksel, lazer otomatik odaklı ve çift lensli arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, parmak izi okuyucusu Phab 2 Plus’ın başlıca teknik özellikleri arasında yer alıyor.

lenovo phab 2 plus
Lenovo Phab 2 Plus

Gelelim esas oğlan Phab 2 Pro’ya… Google’ın artırılmış gerçeklik teknolojisi Tango’yu barındıran ilk bireysel tüketici odaklı akıllı telefon olan Phab 2 Pro, diğer Phab 2 modelleri gibi 6.4 inç ekrana ve benzer fiziksel tasarıma sahip. Teknik özellikler bakımından diğer modellere göre daha üstün olduğunu görüyoruz.

Phab 2 Pro’da 6.4 inç, 2560 x 1440 piksel, 2.5D Kavisli Cam kaplı ekran, sekiz çekirdekli Snapdragon 652 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası, 4050 mAh ve hızlı şarj özellikli pil, çift SIM kart desteği, Android 6.0 Marshmallow, 16 megapiksel, Tango derinlik sensörlü ve Tango için hareket algılayıcı sensörlü arka kamera sistemi, 8 megapiksel ön kamera, parmak izi okuyucu gibi başlıca özellikleri görüyoruz. Phab 2 Pro, 259 gr. ağırlıklı gövdesiyle diğer Phab 2 modellerinden biraz daha ağır olmasıyla da dikkat çekiyor.

lenovo phab 2 pro
Lenovo Phab 2 Pro

Phab 2 Pro’yu diğer telefonlardan ayıran esas nokta ise Tango teknolojisi. 16 megapiksel arka kameraya ek olarak yer verilen geniş açılı kamera ve derinlik algılama birimi sayesinde Phab Pro 2 bulunduğu fiziksel ortamın taslağını çıkarıyor, nesneleri takip ediyor, gerçek dünyadan sahnelere sanal efektler yerleştirmeyi mümkün kılıyor.

Lenovo söz konusu teknolojinin gösterimini aralarında sanal gerçeklik tarzı ateşli silah oyunları, Amerikan Doğal Tarih Müzesi işbirliğiyle geliştirilen eğitici uygulama ve özel bir domino uygulamasıyla gösteriyor.

Lenovo Phab 2, Phab 2 Plus ve Phab 2 Pro modelleri için sırasıyla 199 dolar, 299 dolar ve 499 dolarlık fiyatlar belirlendi. Bu telefonların Eylül 2016 itibarıyla dünya çapında satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER