Teknoloji

Lenovo Moto telefon biriminden yüzlerce çalışanıyla yollarını ayırıyor

moto g4 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo moto g4 plus

Lenovo, bir açıklama yaparak “kayda değer sayıda” çalışanıyla yollarını ayıracağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada işten çıkarmaların 55 bin çalışanın yüzde 2’den az kısmını etkileyeceği belirtildi. İşten çıkarmaların küresel çapta gerçekleştirileceği ifade edilirken, aslan payını mobil telefon biriminin alacağı öğrenildi. Lenovo Moto biriminden çıkarılacak çalışan sayısının kaç olduğu konusunda ise kesin bir bilgi vermedi.

Lenovo benzer bir hamleyi geçtiğimiz yıl da gerçekleştirmişti. Şirket toplamda 3200 çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Lenovo tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, son işten çıkarma kararının Lenovo ile Motorola arasında devam eden stratejik entegrasyonun bir parçası olduğu belirtildi. Bu süreçte Lenovo’nun portföyünün yenilediği ve organizasyonunu küresel akıllı telefon pazarında rekabete uygun hâle getirdiği vurgulandı. Lenovo işten çıkarmalara rağmen, Chicago’daki Motorola Mobility genel merkezinde faaliyetlerin süreceğinin de altını çizdi. Şirketin buradaki çalışanları North Carolina’ya taşıyabileceği yönünde söylentiler çıkmıştı.

Lenovo Moto markasıyla bütünleşme sürecinde zorluklar yaşıyor

Lenovo’nun Moto markasıyla macerası çeşitli zorluklar eşliğinde devam ediyor. Şirket, rekabet dozu giderek artan akıllı telefon pazarına uyum sağlamak adına oldukça sıkı çalışıyor. Lenovo Moto markasıyla geçtiğimiz yıl oldukça yenilikçi telefonlar üretse de, markanın bir zamanlarki rekabetçi imajından uzakta olduğu gerçeği değişmiyor.

İLGİLİ HABERLER