Teknoloji

Lenovo Moto kısa vadede piyasaya yeni bir akıllı saat sürmeyi planlamıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo moto 360Lenovo Moto markasını taşıyan akıllı saatlerinin sayısını artırma konusunda, en azından kısa vadede, pek istekli görünmüyor. Şirketten yapılan açıklamada, önümüzdeki yılın başlarında yayınlanacak Android Wear 2.0 ile eş zamanlı olarak bir akıllı saat çıkarma gibi bir planın olmadığı belirtildi. Lenovo daha önce de 2016’da piyasaya akıllı saat sürme gibi bir planı olmadığın açıklamıştı. Ancak Google’ın yeni giyilebilir platformuyla eş zamanlı olarak bir ürün çıkışının da planlanmaması, akıllara bazı sorular getiriyor.

Moto’da küresel ürün geliştirme sorumlusu olarak görev yapan Shakil Barkat, pazarda yeni bir akıllı saat için uygun koşulların olmadığını söyledi. Barkat, giyilebilir ürünlerin kendilerine her yıl yeni bir tane üretmek için motivasyon sağlamadığını dile getirdi. Bu sözler, Lenovo’nun yıllık yol haritasında akıllı saat ve diğer giyilebilir ürünlerin olmayacağını gösteriyor.

Akıllı saatler ve özel olarak Android Wear platformunun 2016’da ivme kaybı yaşadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Sadece birkaç şirket yeni bir ürün tanıtırken, Google bile Android Wear 2.0 platformunun çıkışını önümüzdeki yıla erteledi. 2015’te piyasaya çıkan Moto 360’ın Android Wear 2.0 güncellemesini alması bekleniyor. Ancak 2014 çıkışlı orijinal Moto 360, yeni Android Wear platformunun getirdiklerinden faydalanamayacak.

Lenovo Moto akıllı saat pazarına dönüş için kapıyı açık bırakıyor

Moto’nun akıllı saat pazarına dönüp dönmeyeceği belirsiz olsa da, Barkat kapıyı açık bırakıyor. Bileğe takılan ürünlerin bir değeri olduğuna inandıklarını söyleyen Barkat, tüketicilere daha fazla sağlayacağına ikna olmaları durumunda pazara geri döneceklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER