Teknoloji

Lenovo IdeaPad U310 ve U410 ultrabook bilgisayarlar resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz çarşamba günü yeni ThinkPad ultrabook bilgisayarlarını tanıtan Lenovo, CES’in hemen öncesinde bireysel kullanıcıları hedefleyen bir çift yeni ultrabook’u tanıttı. IdeaPad U310 ve U410 modelleri sırasıyla 13.3 inç ve 14 inç’lik ekran büyüklüklerine sahip. Her iki model de 64 GB’ye kadar SSD ve 500 GB’ye kadar HDD depolama seçenekleriyle sunuluyor, bir yandan kısa uyku modundan çıkma veya başlatma süreleri sunarken bir yandan da multimedya içerikleri için maksimum depolama alanı sağlanıyor.

IdeaPad U310 modeli 1.78 cm.’lik kalınlığa ve 1.7 kg. ağırlığa sahip. GMA 3000 HD grafik işlemci birimiyle eşlenmiş Intel Core işlemcilerle birlikte gelen bu ultrabook’un HD ekranı 16:9 en-boy oranına sahip. IdeaPad U410 modeliyse yaklaşık 1.9 kg. ağırlık ve 2.1 cm.’lik ağırlığıyla dikkat çekiyor. Bu model ise 1 GB bellekli NVIDIA GeForce 610M grafik işlemcyle eşlenmiş Intel Core işlemcilerle birlikte geliyor. Her iki model de Intel WiDi teknolojisi sayesinde kablosuz görüntü aktarımına izin veriyor.

Mavi, kırmızı ve grinin uçuk tonlarıyla birlikte sunulan bu modeller Windows 7 işletim sistemiyle yüklü geliyor, ayrıca Lenovo’un Smart Update aracı da makinelerde daha başlangıçtan bulunmakta. Smart Update sayesinde kullanıcıların e-posta kutusu, anında mesajlaşma ve sosyal medya mesajları, IdeaPad uyku modunda olsa bile, sürekli güncel tutuluyor. Lenovo’nun iddiasına göre sekiz saate kadar varan bataryada çalışma süresi sunuluyor. Yeni Lenovo ultrabook’ların önümüzdeki mayıs ayında yurtdışında piyasaya çıkması bekleniyor. Başlangıç fiyatıysa 699$ olarak belirlenmiş.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER