Teknoloji

Lenovo.com siber saldırıya uğradı

lenovo-siber-saldiri-260215

Lenovo’nun internet sitesi Lenovo.com 25 Şubat akşamında siber saldırıya uğradı. Siteyi ziyaret eden kullanıcıların karşısına Lenovo ürünleri yerine High School Musical’dan Breaking Free şarkısı eşliğinde memnuniyetsiz gençlerin fotoğraflarının gösterildiği bir slayt dizisi çıktı. Bir süre sonra işler normale dönse de, kimi kullanıcılar sitenin arka planında şarkıyı duymaya devam ettiklerini dile getirdi. Türkiye saatiyle 00:30 sularında ise site normal işleyişine geri döndü.

Saldırı sonrası Lenovo’nun sitesine yerleştirilen sayfanın kaynak koduna bakıldığında “Yeni ve gelişmiş Lenovo web sitesi Ryan King ve Rory Andrew Godfrey tarafından geliştirilmiştir.” ibaresi yer alıyor. Hem King hem de Godfrey siber korsan grubu Lizard Squad’ın üyeleri arasında bulunuyor. King ve Godfrey’in gerçekten saldırıda yer alıp almadığı ise henüz kesinlik kazanmış değil. Saldırganların kimliklerini gölgeleme adına King ve Godfrey’in isimini kullanmış olabileceği de belirtiliyor.

Lenovo’nun bilgisayarlarını Superfish isimli zararlı reklam yazılımıyla gönderdiğinin ortaya çıkmasının ardından siber saldırının yaşanması ise saldırının Lenovo’ya bir tepki olarak düzenlenmiş olması ihtimalini akıllara getiriyor. Lenovo zararlı yazılımdan etkilenen kullanıcılar için hemen çeşitli çözümler sunsa da, şirketin zamanında böyle bir yol izlemiş olması pek çok kişiyi rahatsız etmişti.

İLGİLİ HABERLER