Manşetler

Lenovo çift ekranlı akıllı saat ve lazer projektörlü telefon konseptlerini sergiledi

lenovo-smartwatch-konsept-280515

Lenovo dünyanın en büyük PC satıcısı, ancak sadece dizüstü bilgisayarlarla ilgilenmiyor. Çin’in başkenti Pekin’de düzenlediği Lenovo Tech World etkinliğinin açılışını gerçekleştiren şirket çift ekranlı akıllı saat ve lazer projektörlü akıllı telefon gibi konseptlerini sergiledi, şu anda Apple gibi şirketlerin göz diktiği yeni tüketici teknolojileri pazarında gözü olduğunu belli etti.

Magic View akıllı saatin iki prototip içerisinde en tuhaf görünümlü olarak nitelendirilebilir. Etkinliğin açılış toplantısında gösterilen bu giyilebilir üründe ikinci bir küçük ekran daha bulunuyor. Bu ikinci ekran yuvarlak ekranın altında, kayışın üst kısmına yerleştirilmiş. Lenovo ekranın saati takanlara görüntüleri normal bir saat yüzünde mümkün olandan 20 kat daha büyük boyutta görme fırsatı veriyor, böylelikle sürece mükemmel gizlilik katıyor. Küçük ekranlı bir cihazda görüntüleri daha büyük gösterme yolunda bu ikinci ekrana biçilen görevin alışılmamış bir çözüm olduğu gerçek, ancak henüz geliştirme çalışmalarının erken aşamasında olan bu saat fazla estetik görünmüyor ve konsept ürün de mükemmel bir pratiklikte görünmüyor. Kullanıcıların ikinci ekranda büyütülmüş görüntüleri görmeleri için gözlerini ekrana epey bir yakın mesafede tutmaları gerekiyor.

lenovo-smart-cast-telefon-280515

Lenovo’nun ikinci yeni konsepti de Smart Cast adını taşıyor. Dünyanın ilk lazer projektörlü akıllı telefonu olan bu model lazer projeksiyon teknolojisini kullanarak video, fotoğraf ve dokunmatik ekran klavyelerini duvara, yere veya herhangi bir yüzeye yansıtıyor. Şirket bu özellik sayesinde akıllı telefonların daha kullanışlı olacağını ve PC’ye daha fazla benzeyen bir deneyim sunacağını dile getiriyor. Kullanıcılar aynı anda iki farklı videoyu Smart Cast sayesinde görüntüleyebilecek. Duvara farklı video yansıtılırken, telefonun ekranında da diğer video oynayacak. Oyunlar da masaya çizilen el hareketleri yardımıyla oynanabilecek.

Smart Cast Lenovo’nun projektörleri tüketici elektroniği cihazlarına yerleştirdiği ilk cihaz değil. Lenovo ürün mühendisi Ashton Kutcher’ın da katkılarıyla geliştirilen Yoga 2 Tablet Pro tablet cihazında dahili piko projektör bulunuyordu. Ancak piko projektörler artık dünün teknolojisi oalrak nitelendiriliyor; pili fazla tüketen bu teknoloji ortam tam karanlık olmadıktan sonra iyi bir görüntü sunmuyor. Halbuki Lenovo’nun lazer projektör donanımlı Smart Cast cihazı normal bir akıllı telefon kadar ince ve zarif görünüyor. Üstelik cihazı iyi aydınlatılmış ortamlarda da kullanmak mümkün oluyor. Lenovo Smart Cast’in yeteneklerini sergilemek amacıyla Çinli piyanist Lang Lang’i sahneye çıkardı ve piyanist telefondan yansıtılan sanal klavyenin tuşlarına parmaklarıyla dokunarak izleyenlere bir dinleti sundu.

Lenovo CEO’su Yang Yuangin, teknoloji ve inovasyon lideri olarak görülen Lenovo’nun dünya çapında iyi kabul gören bir tüketici markası olmasını istediğini belirtti. Yüksek profilli akıllı saatlerin ve akıllı telefonların gösterimi, PC üreticisi olarak çıkış yapan ve bulunduğu noktaya kadar gelen şirketin Apple ve Samsung gibi tüketici elektroniği devlerine kafa tutmaya niyetli olduğunu gösteriyor. Tabii ki, bunun için Lenovo’nun ürünlerinin sadece görünürde değil, pratikte de ilgi çeken ve memnuniyet veren nitelikte olması gerekiyor. Bu noktada konseptlerin üstünde iyi çalışmak, pratikte de güçlü oldukları noktasında tüketicileri ikna etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER