Teknoloji

Lenovo: Amerikalılar küçük Windows tablet istemiyor (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo-thinkpad-8-060114

GÜNCELLEME (22 Temmuz 2014): Lenovo konuyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı gönderdi.:

Lenovo, ABD pazarında 8 inç ve 10 inç tablet satışlarını yeni eklenecek ürünlerle sürdürecektir. ABD pazarı özelinde Miix 8 inç ürünü stokları tükenmiş olup, Thinkpad 8’in ise bu pazar özelinde satışının yapılmaması kararı alınmıştır. Ancak ABD dışındaki tüm ülkelerde 10 inç ve altı büyüklükteki tabletlerinin satışı tüketici talepleri doğrultusunda devam etmektedir.

Lenovo tüketici ilgisinin azlığı nedeniyle ABD’de küçük Windows tablet satışını sonlandırıyor. Şirketin halihazırda ThinkPad 8 ve Miix 2 olmak üzere iki adet 8 inç’lik Windows 8 tableti bulunuyor. Lenovo sözcüsü Raymond Gorman PC World’e yaptığı açıklamada, Kuzey Amerika’da büyük ekranlı Windows tabletlere yönelik talebin daha yüksek olduğunu ve ThinkPad 10’un başlangıç performansından da memnun olduklarını belirtti. Talep azlığı nedeniyle ABD pazarına veda edecek ürünlerden biri olan ThinkPad 8 ise Brezilya, Çin ve Japonya gibi pazarlarda iyi bir performans sergiliyor.

Lenovo’nun kararı akıllara bir süre önce düşük talep nedeniyle ABD’de Windows RT tablet satışından vazgeçen Samsung’u getiriyor. Windows RT gemisini ilk terkeden şirketlerden biri olan Samsung’u başka şirketler de izlemiş ve geriye sadece Surface 2 ve Lumia 2520’yi üreten Microsoft kalmıştı. Lenovo’nun kararının küçük Windows tabletlerden kaçışı tetikleyip tetiklemeyeceği konusunda bir öngörüde bulunmak şu an için zor. Windows 8’i 9 inç’in altındaki cihazlar için ücretsiz hâle getiren Microsoft’un bu durumdan rahatsız olması muhtemel gözüküyor. Ancak şirketin Surface Mini planlarından vazgeçtiği iddiası da Microsoft’un içinde de küçük tabletlere karşı bir güvensizlik olduğu şeklinde yorumlanabilir.

İLGİLİ HABERLER