Teknoloji

Leica X-U kamera su altında kalmaya dayanabiliyor

leica-x-u

Leica kameraların mükemmel optik sistemleri ve çok yükseklerde gezinen fiyatlarıyla belirli bir ünü vardır. Ancak sağlamlıkları saydığımız unsurlarla aynı seviyede olmaz. Leica kameraları diğer kameralara göre genellikle biraz daha hassas bulunur. Yeni Leica X-U, Leica’nın zengin insanların makinesi olduğu şeklindeki inanışı değiştirmese de, sağlamlık konusunda Leica’nın ününün iyiye doğru gitmesini sağlayacaktır. Makine tekneden suya düşse veya bir yerden yuvarlansa bile, herhangi bir fotoğrafa zarar gelmeyecektir.

X-U, daha uygun fiyatlı Leica T modeliyle aynı gövdede geliyor. Vizör yok, arkada 3 inç LCD ekran bulunurken içeride de 16.5 megapiksel APS-C sensör yer alıyor. Leica T’nin aksine, X-U’da 23 mm, f/1.7 diyafram açıklıklı sabit lens yera lıyor. Sağlam siyah renkli dış kaplama da kameranın toza karşı dayanıklı olmasını sağlıyor. Ayrıca kamera normal bir Leica kameranın dayanamayacağı soğuklara karşı da dayanıklı. Şoklara karşı dayanıklılığı da unutmamak gerekiyor. Leica, X-U’nun 1 metre yükseklikten düşmeye karşı bile dayanıklı olduğuna dikkat çekiyor.

Ne olursa olsun, Leica X-U’nun en çekici tarafı suya dayanıklı olması. Makine 15 metreye varan derinlikteki suda hiçbir şey olmadan durabiliyor, içindeki değerli ve yüksek fiyatlı parçalara herhangi bir zarar gelmiyor.

Leica X-U’nun 4 bin 375 dolarlık, yani yaklaşık 13 bin 300 TL’lik yurt dışı fiyatı bulunuyor. Bu, normal bir suya dayanıklı kameraya veya GoPro gibi aksiyon kamerasına göre daha maliyetli bir cihazla karşı karşıya olduğumuz anlamına geliyor. Ancak pahalı zevkleri için para harcamaktan çekinmeyenler için bu miktar sorun fazla çekince yaratmayacaktır.

Leica X-U bu ayın sonlarına doğru Leica mağazalarında ve şirketin web sitesinde satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER