Teknoloji

Leica ve Huawei kamera işbirliğine ortak Ar-Ge merkeziyle devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p9 leicaLeica ve Huawei, Huawei P9’un kamerasının hazırlanması sürecinde başlattıkları işbirliklerini ortak bir araştırma ve inovasyon merkeziyle sürdürmeyi planlıyor. Söz konusu merkez, Leica’nın Almanya’nın Wetzlar şehrinde bulunan ana yerleşkesinin içinde yer alacak. Merkeze şirketin ilk lenslerinin önemli bir kısmında imzası bulunan Max Berek’in adı verilecek. İki şirket arasındaki işbirliğinin duyurusu şubatta yapılmış, bu işbirliğinin ilk meyvesi olan Huawei P9 ise geçtiğimiz nisan ayında gün yüzüne çıkmıştı.

Huawei’den yapılan açıklamaya göre, Ar-Ge merkezi fotografik uygulamalarda ve mobil cihazlarda görüntü kalitesini iyileştirecek optik sistemleri ve yazılım tabanlı teknolojilerdeki gelişimi daha da ileriye taşıyacak. Çinli elektronik devi, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerini de merkezin çalışma alanlarının kapsamına alıyor.

Leica markasını lisanslama konusunda çekingen davranmıyor

Huawei P9’un kamera tasarımında iki şirketin rolleri nasıl paylaştığı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Leica’nın markasını lisanslama konusundaki rahat tavrı da belirsizliği biraz daha artırıyor. Fotoğrafçılık alanında efsanelerden biri olan Alman şirketi daha önce markasını Playboy ve Hello Kitty’ye lisanslamaktan çekinmemişti. Panasonic de şirketin iş ortaklarından biri olmuştu. Ancak Alman devinin Huawei’ye kendi genel merkezinde bir yer açması, iki şirketin ortak çalışmalarını uzun vadede sürdürme konusunda istekli olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER