Teknoloji

Kyoto Üniversitesi sınavlarda saat kullanımını yasakladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kyoto Üniversitesi

Japonya’nın en prestijli eğitim kurumları arasında yer alan Kyoto Üniversitesi, kopya endişeleri üzerine öğrencilerin giriş sınavlarına kol saatleriyle girmesini yasakladı. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; üniversite yetkilileri yasağın adil bir sınav için gerekli olduğunu savunurken, mekanik saatlerin bile yasak kapsamına alınması kurumun olaya ne kadar ciddi yaklaştığını ortaya koyuyor.

Kyoto Üniversitesi Japonya’da sınavlarda saat kullanımını yasaklayan ilk kurum olsa da, başka ülkelerde benzer örnekler görmek mümkün. Örneğin, Türkiye’de ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara da saatle girilemiyor. İngiltere ve Avustralya’da söz konusu yasak okullar bazında da uygulanırken, ABD’de SAT gibi sınavlarda akıllı saat yasağı bulunuyor.

Kyoto Üniversitesi 2011’de kopya skandalıyla konuşulmuştu

Üniversitenin adı 2011’de oldukça büyük bir kopya skandalıyla gündeme gelmişti. Sınav esnasında soruların fotoğrafını çekerek forumda paylaşan bir öğrenci, daha sonrasında forumdan aldığı cevapları kağıda geçirmişti. Bu skandalın ardından sınav salonlarında cep telefonu kullanımı büyük ölçüde yasaklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER