Teknoloji

Kyocera enerjisini güneşten alan telefon konseptinin yenisini görücüye çıkardı

kyocera
Görsel: Engadget

Kyocera, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde güneş enerjisiyle şarj olabilen dayanıklı akıllı telefonunu sergilemişti. Söz konusu konsept cihazı ilginç kılan temel unsur ise güneş enerjisini çeken filmlerin yerleştirilme biçimi olmuştu. Söz konusu filmler, akıllı telefonun dışı yerine LCD ve dokunma panellerinin arasına yerleştirilmişti. Japon üretici, Fransız Sunpartner Technologies ile geliştirdiği yeni akıllı telefon konseptiyle geçtiğimiz yıl sergilediği fikrin üstüne bir şeyler koyduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Torque’den biraz daha büyük olan 5 inç uzunluğundaki akıllı telefon, Android’in özelleştirilmiş bir versiyonunu barındırıyor. Ancak pek çok kişiyi ilgilendiren esas haber ise cihazın içinde yatıyor. Projenin geliştiricilerinden Sunpartner Technologies, Kyocera’nın yeni prototip telefonunda güç verimliliğinin artırıldığına dikkat çekiyor. Kullanıcılar telefonlarını güneşin altında 3 dakika boyunca tutarak bir dakikalık konuşma süresi elde edebilecek. Geçtiğimiz yılki modelde güneş yoluyla 10 dakikalık şarj, 2 dakikalık bir konuşma süresi sağlıyordu. Japon şirket tarafından geliştirilen özel bir uygulama ise kullanıcıların şarj koşulları konusunda fikir edinmesini mümkün kılıyor.

Kyocera’nın bu ilginç konseptini ne zaman geniş kitlelerin kullanımına sunacağı henüz bilinmiyor. Japon üreticinin güneş teknolojisi konusunda yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER