Teknoloji

Kuveyt de RIM’den özel muamele istedi, Suudi Arabistan’a BlackBerry izleme sunucuları kuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in BlackBerry mesajlaşma servisiyle ilgili olarak Asya kıtasından yükselen endişelere bir yenisi daha eklendi. Suudi Arabistan, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra Kuveyt de RIM’den “güvenlik endişelerini” karşılamasını istedi. Neyse ki, bu ülkenin yetkilileri RIM’e servis durdurmaya yönelik tehditte bulunmadı.

RIM, Kuveyt yetkililerinden konuyu araştırmak için dört ay süre istedi. Öte yandan Suudi Arabistan ile RIM arasında orta yol bulunmuşa benziyor. Suudi Arabistan’ın denetiminde olacak yerel sunucular üzerinde BlackBerry’lerin e-posta ve mesajlaşma trafiği izlenecek. Her bir ulusal cep telefonu operatörü için birer tane olmak üzere üç adet yerel sunucu Suudi Arabistan topraklarında Pazartesi gününden itibaren test edilmeye başlandı.

Bu arada basından izlediğimiz kadarıyla Türkiye’de de BlackBerry servislerine yönelik güvenlik endişeleri oluşmaya başladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer konuyu incelediklerini belirtti. Bakalım, biz de RIM’i tehdit edecek miyiz?

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER