EğlenceManşetler

Korsanlar Sony Online Entertainment sistemine de sızmış, 26 milyon hesabın bilgilerini çalmış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony bir yandan PlayStation Network ve Qriocity servislerine yönelik olarak gerçekleştirilen korsan saldırısının yarattığı hasarı atlatmaya çalışırken bir yandan da sistemleri üzerinde geniş kapsamlı gözden geçirme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda Sony Online Entertainment servisinde yapılan incelemeler korsanların buraya da sızdığını gösterdi.

Dün açığa çıkan duruma göre, korsanlar 16 ve 17 Nisan tarihlerine SOE sistemlerine sızarak müşteri bilgilerini çalmış olabilir. Söz konusu bilgilerin arasında 24.6 milyon SOE hesabına ait kişisel bilgiler yer alıyor. Ayrıca 2007 yılından kalma tarihi geçmiş bir veritabanı da çalınanlar arasında yer alıyor. Tarihi geçmiş veritabanında hemen hemen 12700 civarında kredi kartına ait numara ve son kullanma tarihi bilgilerinin ve Avusturya, Almanya, Hollanda ve İspanya’daki belli müşteriler tarafından gerçekleştirilmiş 10700 civarında doğrudan para çekim kaydıyla ilgili kayıtlarının yer aldığı belirtildi.

Söz konusu durumun açığa çıkmasının ardında SOE servisleri kapatıldı, çevrimiçi güvenlik sistemleri yeniden incelenme ve güncellenme sürecine alındı.

İlgili – PS3blog.net

İLGİLİ HABERLER