Teknoloji

Kodak’ın iflas döneminde işleri yürütmek için ihtiyaç duyduğu 950 milyon dolarlık kredi onaylandı

Geçtiğimiz ay iflas koruma başvurusunda bulunan Kodak yeniden yapılandırma sürecinde kullanmak üzere 950 milyon dolarlık bir kredinin onayını aldı. Onaylanan bu kredi sayesinde şirket bir yandan içinde bulunduğu durumdan nasıl kurtulacağını tasarlarken bir yandan da operasyonlarını sürdürme şansı bulacak.

Kodak’ın CEO’su ve yönetim kurulu başkanı Antonio M. Perez, alınan bu para sayesinde şirketin geçen ay belirlediği ABD ve ABD dışındaki likiditeyi artırma, fikri mülkiyetlerden para elde etme, geçmişten kalma yükümlülükleri kurallara uygun bir şekilde nihayete erdirme, Kodak’ın en değerli iş kollarına odaklanmasını sağlama gibi hedeflere ulaşma konusunda zemin kazandığına dikkat çekti.

Perez’in açıklamasında fikri mülkiyetlerden para elde etme fikri dikkat çekiyor. Film tabanlı fotoğrafçılığın düşüşü ve Kodak’ın dijitale geçiş konusunda başarılı olamaması nedeniyle şirketin elinde müşterilerin ilgisini çekecek pek ürün yok. İşte bu nedenle şirket iş yapmayan bölümlerini kapatma ve Apple’dan Samsung’a çeşitli rakiplerini dava ederek fikri mülkiyetlerinden para alma yoluna gidiyor. Aslına bakarsanız, bu şekilde alınan paralar tek başına uzun vadeli iş planını gerçekleştirmek için yeterli olmayacaktır. Şirketin patentlerden gelecek bu geçici paranın ötesine geçip kalıcı gelir getirecek birşeyler ortaya koyması gerekiyor.

Bu arada Kodak, Oscar törenlerinin yapıldığı Los Angeles tiyatrosundaki sponsorluğun sonlandırılması için de gerekli izni aldı. Bu yıl 26 Şubatta gerçekleştirilecek olan Oscar ödül töreninin yapılacağı salonun bu yıl Kodak Tiyatrosu adını taşıyıp taşımayacağı ise henüz tam olarak kesinleşmiş değil.

İlgili – Kodak

İLGİLİ HABERLER