Eğlence

Kodak ve Hollywood sinema filmlerini kurtarmak için anlaşmaya vardı

kodak-200711

Christopher Nolan ve Quentin Tarantino gibi popüler yönetmenlerin de destek verdiği yoğun lobi faaliyetleri nihayet sonuç verdi ve Kodak popüler film stüdyolarıyla sinema filmi tedariğinin devamı konusunda anlaşmaya vardı. Sony Pictures, Paramount, NBC, Universal, 20th Century Fox, Disney ve Warner Bros. Kodak’ın sinema filmi stoğunun başlıca müşterileri olmaya devam edecek.

Bu anlaşmayla birlikte sinema filmi işinin Kodak bünyesindeki geleceği de garanti altına alınmış oldu. Kodak CEO’su Jeff Clarke, sinema filmlerinin şirket kültürünün önemli bir parçası olmaya devam edeceğini belirtirken, stüdyolara yapılacak sinema filmi tedariği sayesinde yönetmenlerin sanatlarını çok daha etkin biçimde gösterebileceğini dile getirdi. Fujifilm’in 2013’te pazardan çekilmesinin ardından Kodak sinema filmi tedarik eden tek şirket konumuna gelmişti.

Dijital görüntüleme yaygınlığı, kolay kullanımı ve düşük maliyeti nedeniyle sinema sektöründe hakimiyeti ele geçirse de; pek çok yönetmen doğal kalitesi nedeniyle sinema filmlerini kullanmayı tercih ediyor. Çocukluk, Yıldızlararası, The Imitation Game gibi son dönemin popüler filmlerinin hepsi sinema filmi teknolojisiyle kaydedilirken; Star Wars Episode VII: Güç Uyanıyor, Jurassic World, Batman vs. Superman: Adaletin Şafağı gibi filmlerin de Kodak ürünleriyle kaydedilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER