Teknoloji

Kodak iflas başvurusunda bulundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzun süredir ağır bir mali krizle boğuşan Kodak, borçlarını ve finansal durumunu yeniden yapılandırmak için, Amerikan yasalarının sağladığı haklardan faydalanarak, iflas başvurusunda bulundu. Darboğazdaki şirketin toparlanma sürecinin başlangıcının 2013’ü bulması beklenirken, Kodak yeniden ayağa kalkmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda klasik fotoğrafçılıktan dijital fotoğrafçılığa geçişini hızlandırmayı planlayan şirket, 2011 yılı gelirlerinin % 75’inin dijital birimlerden elde edildiğini açıkladı.

Kodak Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olan Antonio M. Perez yaptığı açıklamada şunları söyledi:  ”Aynı zamanda dijital bölümümüzü yarattık, etkili bir şekilde bazı geleneksel operasyonlardan çekildik, 13 üretim merkezini ve 130 işleme laboratuvarını kapattık ve 2003’ten bu yana 47000 çalışanla yollarımızı ayırarak küçüldük. Artık sıra maliyet yapımızı düzenleyerek ve kaynaklarımızı nakte çevirerek bu dönüşümü tamamlamaya geldi. Dünya çapında, kaliteli bir dijital görüntüleme ve dijital ürün üreticisi olma yolunda hissedarlarımızla işbirliği içinde çalışımak için sabırsızlanıyoruz.”

Şirket aynı zamanda, eski borçların ödenmesi ve yeniden yapılanma sürecinde kullanılmak üzere Citigroup ile 18 ayda kullanılmak üzere 950 milyon dolarlık bir kredi anlaşması yaptı.Bu kredinin yanı sıra şirket kaynak yaratmak için varlık satışına devam ediyor ve yan üreticilerle çalışmaya ağırlık veriyor.

Yaşanan süreci müşteriler,yatırımcılar ve ortaklarla paylaşmak adına Kodak sitesinde Kodak Değişiyor başlığı altında bir bölüm oluşturdu.Şirket dün de nakit akışını sağlamak için ilk adımını atarak,Samsung’a dijital görüntüleme patentini izinsiz kullandığı gerekçesiyle tazminat davası açtı.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER