Teknoloji

Kobo, Google Books ve Amazon’un iOS e-kitap uygulamalarına Apple kısıtlaması

iOS App Store üzerinden dağıtılan ve kullanıcılarına iOS cihazları üzerinden elektronik kitap okumalarını sağlayan e-kitap servislerinin uygulamaları Apple’ın engellemeleriyle karşı karşıya kalmış durumda. Bu durumdan Kobo, Google Books ve hatta Amazon bile etkilenmişe benziyor. Bu uygulamalardan bazıları uygulama içinden e-kitap mağazalarına erişimi keserken bazıları da App Store’dan toptan kaldırılmış durumda.

Bu uygulamalardan olan Kobo’nun geliştiricileri Wall Street Journal’a yaptıkları açıklamada geçtiğimiz cumartesi günü Apple’dan uygulamaları içinden kitap satmayı bırakmaları gerektiğine dair bir bilgi aldıklarını belirtti. Bu esnada Google Books uygulaması ise App Store’dan tamamen kaldırıldı, ne var ki Google bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Belki de, şirket bu uygulamayı daha katı kurallara uygun hâle getirip tekrar App Store üzerinden dağıtıma sunabilir. Son olarak Amazon, Kindle uygulamasında yer alan ve daha önce kullanıcılara iOS cihazları üzerinden e-kitap satın alma imkânı sunan Kindle Store butonunu uygulamadan kaldırdı.

Aslına bakarsanız, Apple’ın iOS cihazları üzerinden kitap satmak imkânsız bir durum değil, kullanıcılar Safari internet tarayıcısını kullanarak e-kitap alımı gerçekleştirebilir.

İlgili – The Digital Reader
İlgili – The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER