Teknoloji

Kısa zamanda şarj olan ve yüksek miktarda enerji depolayabilen melez bataryalar geliyor

Ioxus adlı bir enerji şirketi şu anda otomobillerde, tıbbi cihazlarda ve tüketici elektroniği ürünlerinde kullanılan bataryaları radikal şekilde değiştirecek yeni bir melez depolama cihazının tanıtımını yarın yapmayı planlıyor. Tanıtılacak olan ürünün kabaca C tipi batarya boyutlarında olduğu ve ultrakapasitörlerin hızlı şarj / deşarj avantajını lityum iyon elektrodun etkileyici enerji/ağırlık oranıyla birleştirdiği söyleniyor.

Sonuçta, Ioxus’un söylediğine göre melez cihazlar geleneksel ultrakapasitörlerin kapasitesinin iki katı kadar enerji depolayıp sadece birkaç saniyede şarj olabilecek. Ancak burada negatif bir durum var. Normal ultrakapasitörler milyonlarca kez şarj edilebilirken, melezler sadece 20 binlik bir şarj döngüsüne sahip. Bu durum melez sistemin bataryası değiştirilemeyen cihazlarda kullanımında şimdilik engel oluşturuyor.

Ioxus’un tanıtmayı planladığı melez cihazın kullanılacağı ilk alanlar bağımsız aydınlatma ve güçlendirme cihazları olabilir. Sistemin otomobiller gibi daha büyük sistemlerde geri dönüşümlü frenlerde ya da otomobile çok küçük zaman aralıklarında kısıtlı enerji verebilecek elemanlarda kullanılabilmesi için ikinci nesil uygulamaları beklemek gerekecek. Bunun için şarj döngüsünün daha da arttırılması gerekiyor.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER