Teknoloji

Kısa mesafede 7 Gbps hızında erişim sağlayan WiGig ağları onaylanan yeni standart ile gerçek hayata biraz daha yaklaştı

Ultra yüksek hızlı, kısa mesafeli kablosuz bağlantı standardı 802.11ad IEEE tarafından resmen onaylandı, böylelikle ana akım kullanıcı kitlesiyle buluşacak ürünler ve teknolojiler için kapı açılmış oldu. Bu yılın başında Wi-Fi Birliği ile birleşme planlarını açıklayan Wi-Gig Birliği sertifikasyon sürecinin başladığı 802.11ad protokolünün uyum sürecini hızlandırmayı hedefliyor.

Şu anda giderek yaygınlaşan 802.11n standardının bir sonraki adımı olarak nitelendirilen 802.11ac Wi-Fi standardının aksine 802.11ad veya WiGig mevcut kablosuz ağların yerini almayacak. Bu teknolojinin örneğin bir odadaki farklı cihazların haberleşmesini sağlayacak şekilde 60 GHz frekans bandında kısa mesafeler üzerinden 7 Gbps’lik hızda erişim sunması bekleniyor.

WiGig Birliği yönetimi geçen yılın CES fuarında 802.11ad standardını kullanan ilk ürünleri sergilemişti. CES 2013’te ise tüketecilere özel ilk ürünler görücüye çıkmıştı, bunların arasında Dell tarafından üretilmiş bir ultrabook ve 60 GHz WiGig, 802.11ac Wi-Fi ve mevcut 2.5 GHz/5 GHz kablosuz ağlara bağlanabilen üç bant destekli referans bir ürün de bulunuyordu. 802.11ad standardı için önemli bir adım atılmış olsa da, teknolojinin henüz son kullanıcı cihazlarına girmeye başlamasının önünde epey bir yol var.

İlgili >> Qualcomm, Wilocity, IEEE

[Görsel – WiGig Birliği]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER