Teknoloji

Kingston’dan yüksek hızlı ve kapasiteli yeni hafıza kartları

kingston-class10-uhs1-141114

Mobil cihazlar ve kameraların yetenekleri her geçen gün gelişse de, depolama alanı sıkıntısı bu cihazların tam kapasiteye erişmesine engel olabiliyor. Bu durum da Kingston gibi flaş bellek ve hafıza kartı üreticilerinin daima sınırlarını zorlamasını gerektiriyor. Kingston’ın geliştirdiği son SDHC/SDXC ve microSDHC/SDXC kartlar yüksek okuma ve yazma hızlarının yanı sıra alışılagelmiş depolama alanını 128 GB’den 256 GB’ye çıkarmasıyla dikkat çekiyor.

UHS-1 kategorisindeki hafıza kartları dosya transferi sırasında yaşanan takılmaları minimuma indiriyor. Özellikle dijital fotoğrafçılar için yazma hızının artması hayati bir önem taşıyor. Kingston’ın yeni Class 10 UHS-1 SDHC/SDXC kartları 90 MB/s okuma hızına ve 45 MB/s yazma hızına erişiyor. Söz konusu kartın mikro versiyonu ise minimum 10 MB/s veri hızına çıkabiliyor. Bu noktada cihazın UHS-1 kategorisindeki veri transferlerini desteklemesi de önem taşıyor.

microSDHC/SDXC kartlar için depolama seçenekleri 16 GB ila 128 GB arasında değişiyor. SDHC/SDXC kartlar içinse maksimum kapasite 256 GB’ye çıkıyor. Standart SDHC/SDXC kartların kapasitesindeki artışın da fotoğrafçılar açısından önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Kingston’ın yeni hafıza kartlarının piyasaya çıkış zamanı ve fiyatları konusunda henüz bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER