İncelemelerManşetler

Kingston DataTraveler Micro 8GB İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Flaş bellekler bundan on yıl önce hayatımıza girmeye başladığında cebe sığacak boyutlarda olmakla birlikte bugünkü örneklerine göre bir hayli kaba duruyordu. Üstelik bu cihazlar zamanın şartları gereği bugüne göre oldukça küçük depolama boyutlarıyla geliyordu. 16 MB’lık bellekleri; 32 MB veya 64 MB kapasiteli USB flaş belleklere ağzımız açık baktığımız zamanları hatırlıyoruz.

kingston-datatraveler-micro-8gb-00002

Aradan geçen on yılda köprünün altından çok su aktı, depolama ürünleri de büyük değişim geçirdi. Depolama alanları binlerce kat arttı, buna karşılık boyutlar da bir hayli küçüldü. Artık cebe değil, ceplerin içinde yer alan cepçiklere bile sığabilecek küçüklükte USB flaş bellekler üretiliyor. Kingston DataTraveler Micro da böyle bir ürün. 8 GB, 16 GB ve 32 GB’lık farklı depolama kapasiteleriyle sunulan bu ürün hem uygun fiyatları hem de rahatlıkla taşınabilmesiyle dikkat çekiyor. Test merkezimize gelen 8 GB kapasiteli Kingston DataTraveler Micro 8GB’ı test ettik. İzlenimlerimizi yazının devamında bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler

Kingston DataTraveler Micro 25.6 x 16.7 x 8.4 mm.’lik boyutlara sahip olan küçük bir cihaz. Kapladığı yüzey alanı 50 kuruşluktan bile daha küçük olan bu USB bellek bu sayede sadece dizüstü bilgisayarlar için değil; tabletler, ultrabook’lar ve araç içi eğlence sistemleri için de ikinci bir veri saklama birimi olarak rahatlıkla kullanılabilir. Fazla çıkıntı yapmadığı için bu USB belleği bir Android tabletin USB portuna takarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

kingston-datatraveler-micro-8gb-00003

Siyah renkteki bu ürün kapağından çıkarılarak kullanılıyor. Başka USB belleklerde gördüğümüz gibi kapağın arkaya doğru çevrildiği veya bir iple bellek birimine bağlı kaldığı gibi bir durum söz konusu değil. Bu nedenle kapağı cihazı kullandığınız sırada emin olduğunuz bir yere kaldırmanız gerekiyor.

kingston-datatraveler-micro-8gb-00004

Performans

Kingston DataTraveler Micro USB 2.0 desteğine sahip olan bir depolama birimi. Bu durum dosya transferi sırasında USB 3.0’ın sunduğu hızlara erişemeyeceğiniz anlamına geliyor. Yine de, bu depolama birimini şu anda piyasada olan her türlü cihazda kullanabilecek olmak sizin için büyük bir avantaj olacaktır. DT Micro Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP ve Mac OS X gibi geniş bir işletim sistemi destek yelpazesine de sahip.

kingston-datatraveler-8gb-benchmark-read-150713

DataTraveler Micro USB 2.0 mükemmel dosya okuma veya yazma hızları sunmuyor. 8 GB kapasiteli üründe depolama için yaklaşık 7.31 GB’lık alan bulunuyor. Rakamların uyuşmaması artık herkesin bildiği üzere bir pazarlama stratejisinden ibaret.

kingston-datatraveler-micro-benchmark-150713

Sonuç

kingston-datatraveler-micro-8gb-00001

Kingston DataTraveler Micro ailesinden çok fazla yüksek performans beklememek gerekiyor. Dosya okuma ve yazma hızları çok yüksek sayılmaz. Ancak 8 GB, 16 GB ve 32 GB kapasiteli versiyonlarının piyasada sırasıyla 18 TL, 30 TL ve 55 TL gibi fiyatlara sahip olduğu bu ürünün fiyat-performans dengesini gözetenler için tercih edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Rahatlıkla taşınabilir olmaları ve küçük boyutlu olmaları da bu seriyi tablet veya otomobil içinde kullanım için elverişli kılıyor.

İLGİLİ HABERLER