EğlenceManşetler

Kim demiş iPhone Flash oynatamaz diye?

iPhone’un en büyük handikaplarından bir tanesi Flash desteğinin bulunmaması, bunu artık sağır sultan bile duydu. Ancak bazı uyanık yazılımcılar Apple’ın koyduğu sıkı kuralların etrafından dolaşmasını beceriyorlar. Bu yolla iPhone üzerinden Flash videoları izlemek ve Flash tabanlı oyunları oynamak mümkün hâle geliyor.

Bu işi Cloud Browse adlı bir iPhone yazılımı sayesinde başarıyoruz. Şu anda Türkiye’deki App Store’da sunulmayan bu uygulama ABD’deki App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamayı açtığınızda sizi bir tarayıcı karşılıyor. Bu internet tarayıcısı uzak bir bilgisayarın üzerinde açıldığı için bütün kodların çalıştırılması o tarafta yapılıyor, size sadece dilediğiniz videoyu izlemek veya oyunu oynamak kalıyor.

Flash videolarda ses kalitesi çok iyi. Görüntü sesin biraz gerisinde kalsa da bu göz ardı edilebilir bir durum. Ancak flash tabanlı bir canlı TV yayınını izlediğimiz zaman uygulama problem çıkardı, görüntü oynarken ses bir yerde takılı kaldı.

Zaten uygulamayı geliştiren Boston’lu yazılımcı Lida Tang, ücretsiz sunulan bu uygulamanın sadece 15 dakikalık bağlantıya izin verdiğini ve çerçeve hızının düşük olduğunu söylüyor. Cloud Browse’un 9.99$’lık ücretli versiyonu ise bu sorunları ortadan kaldıracak. Uygulamanın önümüzdeki günlerde sunulması bekleniyor.

Tam ekran YouTube videosu oynatırken...

Cloud Browse ile Türkiye’deki yasaklanmış sitelere bile rahatlıkla girebilirsiniz. Ne de olsa bağlandığınız bilgisayar Türkiye’de değil. Bakalım bu uygulama Türkiye’deki App Store’da sunulacak mı, sunulacaksa ne zaman?

(Ersin Koç’a teşekkürler!)

İlgili – USA Today

İLGİLİ HABERLER