EğlenceManşetler

KickassTorrents kurucusu Polonya’da yakalandı, siteler kapandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kickasstorrentsDünyanın en büyük ve en bilinen BitTorrent dağıtım sitelerinden biri olan KickassTorrents’in kurucusu Artem Vaulin, Polonya’da yakalandı. Aslen Ukrayna’nın Kharkiv şehrinden olan Vaulin’in yakalanması ABD’den gelen talep doğrultusunda gerçekleştirildi. ABD, Polonya’dan Vaulin’in site yönetimiyle ilgili suçları nedeniyle iadesini talep etti. Vaulin halihazırda ikisi telif hakkı ihlali, biri telif hakkı ihlali teşebbüsü ve biri de kara para aklama teşebbüsü olmak üzere dört farklı suçlamayla karşı karşıya.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Vaulin’in günümüzün en çok ziyaret edilen illegal dosya paylaşım sitesini yönetmekle suçlandığı belirtildi. Vaulin’in dağıtımına aracılık ettiği telifli içeriklerinin değerinin ise 1 milyar doları aştığı ifade edildi. ABD Adalet Bakanlığı, Vaulin’in yakalanmasının adaletten “kaçılabileceğinin ancak saklanılamayacağının” göstergesi olduğunun altını çizdi.

Torrent siteleri uzun süredir telif haklarına uygun faaliyetler yürüttüklerini savunurken, güvenli liman provizyonlarıyla da koruma altına alınıyor. Çünkü KickassTorrents gibi siteler kullanıcılara sadece korsan içeriklere ulaşmalarını sağlayacak bağlantılar sunuyor.

Savunma makamı, bu sitelerin kullanıcıların özgür iradeleriyle yapacaklarına karışamayacağını öne sürüyor. Ancak resmi yetkililer Vaulin’in bağlantı kaldırma taleplerine uyma konusunda da pek aktif davranmadığını belirterek bu savunmaya karşı çıkıyor.

KickassTorrents siteleri kapandı

Vaulin’in yakalanmasının ardından KickassTorrents’e ait tüm alan adlarına el konuldu. Siteye erişim de tamamen durduruldu.

İLGİLİ HABERLER