Teknoloji

Kiband bileklik meraklı ebeveynlere çocuklarını izleme imkanı sunuyor

kiband-200115

Giyilebilir ürünlerin gelişimine en çok sevinenler arasına meraklı ebeveynleri yerleştirmek yanlış olmayacaktır. Özellikle küçük çocuklara yönelik olarak hazırlanan takip ürünleri sayesinde ebeveynlerin çocuklarının nerede olduğunu sürekli izlemeleri mümkün hâle geliyor.

Bu kategorinin en yeni ürünlerinden biri olan Kiband, 7 yaşa kadar olan çocuklarda kullanılabiliyor. Çocuklara ihtiyaç duydukları özgürlük alanını sağlamayı da ihmal etmeyen Kiband, çocuk belirlenen alanın dışına çıktığı zaman önce bir titreşimle çocuğu uyarıyor, ardından da akıllı telefona bir bildirim göndererek ebeveyni durumdan haberdar ediyor.

İki parçalı bir tasarımı bulunan Kiband’de muadillerinde görülmeyen çeşitli özellikler yer alıyor. Örneğin akıllı telefondaki Kiband uygulamasında bulunan kilidi kaldırmadan bilekliği çocuğun bileğinden çıkarmak mümkün olmuyor. Böylelikle hem çocuğun hem de başkalarının bilekliği çıkarması engelleniyor. Çocuğun özgürce dolaşabileceği alan ise uygulama içinden belirlenebiliyor.

Suyu da tespit edebilecek şekilde tasarlanan Kiband, çocuk suya düşünce veya su içinde debelenince ebeveynleri durumdan haberdar ediyor. Mavi ve pembe olmak üzere iki renk seçeneği bulunan Kiband, kendini çocuğun büyüme hızına göre ayarlama özelliğine de sahip.

Indiegogo aracılığıyla fon arayan Kiband’in tasarımcıları, 25 bin dolarlık fon hedefini aşmayı başardı. Kiband için 25 bin 70 dolar fon sağlandı. Meraklı ebeveynleri fazlasıyla sevindirecek bileklik ABD’de 120 dolardan satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER