Teknoloji

Kevin Rose’un yeni girişimi Tiny blog dünyasına yeni bir soluk kazandıracak

Digg’in kurucusu olan ve halihazırda küçük şirketlere yaptığı yatırımlarla bilinen Kevin Rose’a göre blog yazmak ruhsuz bir deneyime dönüşmüş durumda. Statik arka planlara sahip blog sayfalarının sadece bir hikayeyi anlatmakla yetindiğini düşünen Rose, bu durumu ortadan kaldırmak için Tiny adındaki yeni bir konsept sunuyor. Tiny blog yazılarının arkalarına bulanıklaştırılmış videolar ekleyecek. Söz konusu videoların blog yazısı yazılırken çekileceğini söyleyen Rose, böylelikle blog yazılarının daha samimi ve öyküsel bir havaya bürüneceğini belirtti.

tiny-171213

Rose blog yazarının bulanıklaştırılarak arka plana yerleştirilmesi durumunda okuyucunun yazının hangi ruh hali içinde yazıldığını daha kolay anlayabileceğini ve böylelikle yazıyla daha kolay bağ kurabileceğini de ifade etti. Rose’un geliştirdiği konseptin HTML5 ve Javascript’e dayalı olması nedeniyle kullanıcıların ekstra olarak Flash yüklemelerine gerek olmayacak.

Tiny şu an için Rose’un kafasında oluşturduğu bir konsept olmaktan öteye gidebilmiş değil. Rose henüz ortada somut bir ürün olmamasına rağmen konsepti paylaşmasının nedeninin ise geri bildirim toplamak olduğunu söylüyor ve bu konseptin bir fark yaratacağına dair inancını net bir biçimde belli ediyor. Rose’un Tiny için hazırladığı konsept videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

İlgili >> The Next Web, Kevin Rose (Twitter)

İLGİLİ HABERLER