EğlenceManşetler

Kaz Hirai’ye göre Sony PlayStation 4 fiziksel medyayı destekleyecek

Kitaplar indirilebiliyor, filmler indirilebiliyor, şarkılar indirilebiliyor… Tükettiğimiz tüm içeriği internetten indirmek mümkün hâle geldi. Bu durumda insan gelecekte fiziksel medyanın ortadan kalkacağını düşünmeden edemiyor. Ancak Sony Computer Entertainment’ın CEO’su Kaz Hirai, böyle düşünmemize engel olacak bir açıklamada bulundu.

Hirai verdiği son röportajda indirilebilir dijital içeriğin mükemmel birşey olduğunu söylerken, Sony’nin sadece dijital ortamda dağıtılan içeriklerle yetinmesinin mantıksız olduğunu belirtiyor. Sony’nin yaptığı işin her zaman fiziksel ortama ihtiyaç duyduğunu söyleyen CEO, önümüzdeki on sene içinde tüm yazılımların dijital ortamdan indirilebileceğini söylemenin aşırıya kaçmak olduğunu vurguladı.

Sony’nin PSP Go ile dijital içerik dağıtımına giriş yaptığını biliyoruz, şirketin bu alanda başarılı olup olmadığı konusunda fazla bir tartışma yok. Ancak Sony’nin zarar etmesinin en büyük nedenlerinden birisi olarak dijital içerik dağıtımı gösteriliyor. Birçok fiziksel satıcı için kullanılmış oyun satışının büyük bir gelir kalemi olduğunu düşünecek olursak, sadece dijital medya dağıtımına bağlı kalmak satışlarda ve gelirlerde azalmaya yol açacaktır.

Uzun lafın kısası, Sony PlayStation 4’te fiziksel medya desteği olmaya devam edecektir.

İlgili – Electronista

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER