Teknoloji

Kaybolan iPhone 5 prototipi olayında ilginç gelişmeler

apple sanal gerçeklik artırılmış gerçeklik

Geçen sene kaybolan ve Gizmodo’nun eline düşen kayıp iPhone 4 prototipini ve bunun yarattığı etkileri unutmadık. Bu sefer de kaybolmuş bir iPhone 5 prototipi söz konusu. Ve bu cihaz henüz ortaya çıkmadan veya bulunmadan işlerin oldukça ilginç bir hâle geldiğini görüyoruz. SF Weekly, San Francisco polis bürosuna mensup altı kişinin CNET tarafından barda unutulduğu iddia edilen bir iPhone 5 prototipi aradığını öne sürdü.

İşin ilginç tarafıysa söz konusu altı kişinin San Franscisco polisi olmayıp Apple’ın güvenlik ekibine mensup olduğu ve polis görünümüne büründüğü şeklindeydi. Ne var ki, San Francisco Polis Bürosu tarafından SF Weekly’ye verilen demeçte polisin Apple güvenliğine yardım ettiği vurgulandı. Yani, olayda yasadışı bir durum söz konusu değil.

Söz konusu altı memur, kayıp cihazın GPS özelliğini kullanarak iPhone 5’in izini sürüp bir kişinin evinin kapısını çalmış. Söz konusu evin sahibi olan 22 yaşındaki Sergio Calderon bu memurların kendisini tehdit ettiğini öne sürmüş. Calderın SF Weekly’ye “O cihaz hakkında hiçbir şey bilmiyorduk, şimdi bile birşey bilmiyoruz. Telefonun gerçek sahibiyle telefonda konuşuyormuş gibi yaptılar. Telefonun sahibinin bir ceza verilmesini istemediğini, sadece telefonu geri istediğini belirttiler. Bana 300$ vereceklerini söylediler.” diye konuştu.

Söylentilere göre polis ekibi Calderon’a bir numara vermiş ve cihazla ilgili bir bilgi elde etmesi durumunda bu numaraya haber vermesini söylemiş. SF Weekly bu numarayı araşmış ve karşılarına Anthony Colon adlı bir Apple çalışanı çıkmış. Colon şu anda Apple tarafından kıdemli araştırmacı sıfatıyla görevlendirilmiş durumda ve bir zamanlar San Jose polis karakolunda çalışmış.

Hikayenin nereye gideceği belli değil, ancak görünüşe göre Apple cihazı, internete sızdırılmadan önce ele geçirme konusunda yoğun bir çaba sarfediyor. San Francisco Polis Departmanı sdece Calderon doğrudan kendileriyle konuşması durumunda konuyla ilgili bir araştırma başlatacaklarını dile getirdi.

İlgili – SF Weekly

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER