Manşetler

Kavisli ekranlı iPhone 2017’de gözler önüne çıkabilir

kavisli ekranli iphone2017 model iPhone’a ilişkin dedikodular şimdiden etrafta dolaşıyor. Apple’ın kavisli ekran deneyebileceği iddiası da söz konusu dedikodular arasında yer alıyor. Yeni haberler, üçüncü model olarak kavisli ekranlı iPhone seçeneğinin ciddi anlamda değerlendirildiğini öne sürüyor.

Nikkei’de yer alan habere göre, 2017 model iPhone’ların amiral gemisinde cihazı tamamen saran bir ekran bulunmayacak. Daha önce bu yönde çeşitli iddialar da gündeme taşınmıştı. 5.5 inç veya daha büyük boyutlarda, kenarlara doğru kavislenen OLED ekranlı bir modelin Apple tarafından tanıtılabileceği belirtiliyor. Bahsi geçen ekran tasarımının akıllara Samsung Galaxy S7 edge ve Note 7’yi getirdiğini söylemek pek yanlış olmayacaktır.

LCD ekranlara kavis verilemediği için Apple’ın önünde OLED ekran kullanmaktan başka bir seçenek bulunmuyor. Samsung, OLED panellerin birincil tedarikçisi olarak biliniyor. Ancak Güney Koreli elektronik devinin hem kendi ürünlerine hem de Apple’ın ürünlerine panel yetiştirip yetiştiremeyeceği konusunda bazı şüpheler bulunuyor. Uzun süredir Apple için cihaz üretimi gerçekleştiren Foxconn’un muhtemel talebi karşılayabilmek adına kavisli ekran ve OLED panel üretimine hız verdiği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Kavisli ekranlarda kenarlardan faydalanarak ekstra özellikleri aktive etmek mümkün oluyor. Ancak bu ekranların asıl faydası, küçük bir kasaya büyük bir ekran yerleştirmeyi mümkün kılmasıyla gerçekleşiyor.

Kavisli ekranlı iPhone 5.8 inç ekrana sahip olacak

5.7 inç ekranlı Galaxy Note 7’nin boyut bakımından 5.5 inç ekranlı iPhone 6s Plus’tan küçük olması bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Dedikodulara göre, 5.8 inç ekrana sahip olacak olan kavisli iPhone, boyut bakımından iPhone 6s Plus ile aynı yerde duracak.

İLGİLİ HABERLER