Teknoloji

Karasal sayısal yayın ihalesinin HD yayın ayağı sonuçlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2015 yılında faaliyete geçmesi beklenen karasal sayısal yayın ağıyla birlikte içinde bulunduğumuz günlerde pabucu dama atılan çatı antenleri yeniden altın günlerini yaşayabilir. Çanak antenlere göre çok daha zahmetsiz şekilde TV izleme imkanı sunacak olan karasal sayısal yayınlar için piyasada satılan çoğu düz ekran HD TV hazır durumda bulunuyor. Uygun durumda olmayan televizyonlar için de ek aksesuarlar aracılığıyla yayınları almak mümkün olacak.

İşin tüketici tarafındaki alt yapısı düzgün gibi görünüyor. Yayıncı tarafındaki düzenlemeler konusunda da önemli adımlar atılmaya başladı. RTÜK’ün Ankara’da düzenlediği ve dün itibariyle başlayan frekans ihalesiyle birlikte frekanslar da tahsis edilmeye başlandı. Dün düzenlenen ilk ihalede sekiz adet HD yayın bandının ihalesi yapıldı. 13 yayıncı kuruluşun katıldığı ihalede Kanal D, Show TV, Fox, Habertürk, Star TV, Samanyolu TV, Turkuvaz Aktif TV ve Kanaltürk oluşan sekiz yayıncı kuruluş HD yayın yapma lisansını aldı.

İhalenin bugünkü oturumunda 11 farklı standart çözünürlüklü ulusal yayın frekansı için ihale yapılıyor. Üçüncü ve dördüncü ihaleler de yarın yapılacak ve bu ihalelerde de 11 adet standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle yayın yapan tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı ve üç adet yüksek çözünürlüklü yayın tekniğiyle tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı için teklifler alınacak.

İlgili >> Hürriyet

İLGİLİ HABERLER