Teknoloji

Kaliforniya mahkemesine göre araba kullanırken Google Glass takmak suç değil

Araba kullanırken cep telefonuyla konuşmak ve mesaj atmanın son derece tehlikeli bir şey olduğu konusunda herkes hemfikir durumda, ancak Google Glass gibi yeni giyilebilir teknoloji ürünlerinin nasıl konumlandırılacağı konusunda yaşanan kafa karışıklığı henüz bir çözüme kavuşturulmuş değil.

google-glass-explorer-deneyimleme-00007

Associated Press’in haberine göre, geçtiğimiz aylarda Kaliforniya’da araba kullanırken Google Glass taktığı için trafik cezası kesilen Cecilia Abadie’ye gönderilen celp, trafik mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme bu kararın gerekçesi olarak Google Glass’ın sürüş esnasında açık olup olmayacağını anlamanın mümkün olmamasını gösterdi. Abadie ceza kesildiği dönemde de haberlere taşınmış ve Google Glass’ın kapalı durumda olduğuna dair yemin etmişti.

Mahkeme kararının ardından Kaliforniya’daki sürücülerin kapalı olma şartıyla araba kullanırken Google Glass takmalarının önünde yasal bir engel kalmamış oldu. ABD’nin Delaware, New Jersey ve Batı Virgina eyaletlerinde yasalara entegre edilen Google Glass’ın pek yakında diğer eyalet yasalarına da girmesi bekleniyor.

İlgili >> ABC News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER