Teknoloji

JooJoo 2 Android işletim sistemi ve özelleştirilmiş arayüzle 2011’in başlarında geliyor

Fusion Garage’ın JooJoo tabletinin dünyayı sarstığı söylenemez. Bunun yerine bu tablet bazı avukatların fazla mesai yapmasına neden oldu. Birinci nesil tabletten ümidini kesen Hindistan merkezli girişim ikinci nesil model üzerine çalışmalara başladı bile. Gizmodo’nun haberine göre yeni JooJoo’nun 2011’in başında çıkması bekleniyor. Yeni tablette işletim sistemi olarak Android kullanılacak.

Google’ın sözleşmesi uyarınca Android Market erişiminin olmayabileceği bu cihazda Fusion Garage’ın geliştireceği kendine ait kullanıcı arayüzü sistemiyle kullanıcılara mesajlaşma ve sosyal ağ bağlantılarına kolaylıkla erişim gibi imkânlar sağlanacak. Örneğin şirket Gmail, Facebook ve diğer e-posta ve anında mesajlaşma servislerini ikinci nesil JooJooo tablette aynı arayüz altına toplamayı hedefliyor. Böylelikle kullanıcılar uygulamalar arasında atlamaya gerek duymadan, tek bir arayüz üzerinden tüm mesajlarını ve sosyal ağ hareketlerini kontrol edebilecek.

Birinci nesil JooJoo tablet ile ilgili olarak süren yasal duruma bakacak olursak, Fusion Garage bu davanın günlük işlerine etkisinin çok az olduğunu iddia ediyor. Satışlar “tahmin edilenden düşük olsa da”, Avrupa ve Asya’da hatırı sayılır miktarda JooJoo tablet satıldığı da söyleniyor. Buna rağmen şirket satış rakamlarını açıklamaktan kaçınıyor.

İlgili – Gizmodo

İLGİLİ HABERLER