Teknoloji

Jolla Tablet bağış hedefini yakaladı, farklı bir çoklu görev deneyimiyle iddialı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jolla-tablet-191114

iPad mini’ye rakip bir cihaz da Jolla’dan geliyor. MeeGo’nun köklerinden inşa edilen Sailfish OS işletim sistemini geliştiren Jolla şirketi bundan yaklaşık bir yıl kadar önce Jolla akıllı telefon ile ilk denemesini yapmıştı. Finlandiyalı girişim şimdi de bir tabletle karşımıza çıkıyor.

Jolla, çıktığından bu yana Sailfish OS için dokuz farklı güncelleme yayınladı, 350 yeni özellik ekledi ve 13 bin kadar hatayı kapattı. Şirket artık kendisini daha rahat ve kendine güvenmiş hissediyor ki, portföyüne ikinci bir cihaz eklemek için uygun zamanın geldiğini düşünüyor. Jolla Tablet olarak adlandırılan cihaz dün tanıtılan Nokia N1 ile hemen hemen aynı teknik özellikleri içeriyor.

Jolla Tablet’te 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü 7.9 inç ekran, dört çekirdekli Intel işlemci, 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza gibi başlıca donanım bileşenleri bulunuyor. Ancak bu tablet Nokia N1 gibi yekpare alüminyum gövdeye sahip değil, buna rağmen karşımızda daha ucuz ve Android uygulamalarını çalıştırabilen bir tablet bulunuyor. Ayrıca Jolla’nın iddiasına göre dünyanın en iyi çoklu görev deneyimini de bu tablet sunuyor.

Microsoft’un Windows’ta sunduğu Snap görünümü ve Samsung’un Android cihazlarındaki Multi Window özelliği birden fazla uygulamayı yan yana aynı anda çalıştırma fırsatı veriyor. Jolla ise bunlardan daha iyi bir iş ortaya koymayı istemiş olacak ki, şirket cihazlarında uygulama geçişini en önemli unsurlardan biri olarak düşünmüş ve bunu kullanıcılar için zahmetsiz ve acısız hâle getirmek için çalışmış.

Jolla bu tableti üretmek için Indiegogo üzerinden bir bağış kampanyası açtı. İlk 1000 bağışçı için 189 dolarlık fiyat veren şirket bir sonraki 1000 kişi için fiyatı 199 dolar olarak belirledi. Toplam bağış hedefini de 380 bin dolar olarak koydu. Eğer toplanan bağış miktarı bu eşiği geçerse tabletin üretimi mümkün olacaktı.

Yazıyı yazdığımız sırada Indiegogo’da toplanan bağış miktarı 526 bin 600 dolara ulaşmıştı. Diğer bir deyişle hedeflenen miktar kısa sürede aşıldı, üstelik onun önemli bir miktar kadar da üstüne çıkıldı. Bu da tablet için yolun açıldığı anlamına geliyor. İlk Jolla Tablet cihazları gelecek yılın ikinci çeyreğinde ilk bağış yapanlara ulaşmaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER