Teknoloji

John McAfee WhatsApp mesajlarının şifresini kırdığını iddia etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

john mcafeeJohn McAfee’nin adının önüne girişimci, başkan olma heveslisi ve adli bir olayın şüphelisi gibi birbirinden farklı pek çok sıfat eklenebilir. Teknoloji dünyasının renkli kişiliği, şimdi de Android’deki önemli güvenlik açıklarından birini ortaya çıkaranlar arasında bulunduğu iddiasıyla gündeme geldi. McAfee, ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan bir ekiple birlikte Google’ın mobil platformunda bir açık bulduğunu ve böylelikle WhatsApp üzerinden gönderilen şifrelenmiş mesajların okunabildiğini öne sürdü. Cybersecurity Ventures’a konuşan McAfee, açığa dair fazla detay vermese de, hikayenin gündeme gelmesini sağladı.

Söz konusu açığın telefona kök erişim imkanı sağlamadığı ve klavye kaydı ya da casus yazılımlar ile oluşturulan açıklardan faydalandığı söyleniyor. Bu açığın sadece ele geçirilen telefonları değil, tüm Android telefonları etkileyebileceği iddia ediliyor.

McAfee, açığı Google ile paylaştıktan sonra duyurduğunu dile getirdi. Google’dan konuya ilişkin olarak bir açıklama gelmedi. Ancak Gizmodo, McAfee’nin ortaya çıkarttığını söylediği açığın bir düzmece olduğunu öne sürerek sürece farklı bir boyut kazandırdı. McAfee’nin önce gazetecilere bir telefon göndererek WhatsApp’ın şifrelemesini kırdığı mesajını vermek istediğini belirten Gizmodo, gazetecilerin detayları doğrulama konusundaki yeteneklerinden emin olmadıkları için hikayenin odak noktasını Android açığı olarak değiştirdiğini iddia etti.

Gizmodo’nun haberine ise John McAfee pek nazik bir tepki göstermedi. İnternet sitesine oldukça “renkli” bir yanıt veren teknoloji dünyasının sıra dışı kişiliği, zararlı yazılımların telefonlara ulaşmasının halen hikayede önemli bir parça olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER