Teknoloji

Joe Belfiore Microsoft’un tablet, akıllı telefon ve PC işlerinden sorumlu olacak

Microsoft’un kapsamlı yeniden organizasyon hamlesinin ardından yeni işletim sistemleri mühendislik grubunun yapısı hakkındaki detaylar da netleşiyor. AllThingsD’nin haberine göre Windows ve Windows Phone şefi Terry Myerson’ın altında kendisine raporlayan yedi farklı pozisyon bulunacak.

joe-belfiore-301012

Xbox ürün şefi olarak Xbox One’ın çıkışına katkıda bulunan Marc Whitten Xbox ekibinin yazılım tarafından sorumlu olacak. Daha önce Windows Phone üzerinde çalışmış olan Henry Sanders da işletim sistemi geliştirme çalışmalarının kontrolünü alacak. Chris Jones da Windows ile ilgili servisleri üstlenecek.

En büyük değişiklik ise Joe Belfiore’nin sorumluluklarında yaşanmış gibi görünüyor. Daha önce yalnızca Windows Phone ile ilgili olarak çalışan ve şirketin akıllı telefon çalışmalarındaki yüzü olarak belleklere kazınan Belfiore artık telefonlar, tabletler ve PC’lere odaklanacak. Yeni görevleriyle birlikte Microsoft’un tablet, akıllı telefon ve PC ürünleri arasındaki çizgiler de iyice belirsiz hâle gelecektir. Microsoft’un Windows ve Windows Phone işletim sistemlerini birbirine entegre etme planlarını düşündüğümüzde Belfiore’nin yeni sorumlulukları da daha mantıklı görünüyor.

Öte yandan Myerson’ın Windows yazılımları için yeni donanım fırsatları arayacak bir birim de kurmayı planlıyor. AllThingsD’nin söylediğine göre bu birim giyilebilir cihazlarla ilgilenecek. Daha önce Surface kol saatiyle ilgili dedikodular dillendirilmiş, Xbox ekibinin Surface güç konnektörüne sahip akıllı saat çeşitleri üstünde deneme yaptığı söylenmişti.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER