Teknoloji

Joe Belfiore izin döneminde iPhone kullanıyor

joe-belfiore-221015

Apple, Google veya Microsoft gibi bir şirkette çalışanların rakipleri tarafından üretilen bir cihazı kullanmaları daima şaşkınlık yaratan bir gelişme olarak nitelenir. Tabii ki, bu kullanımın altında çeşitli makul nedenlerin yatması muhtemel olsa da, görülen tablonun ilginçliği değişmiyor. Söz konusu senaryoya konu olan son isim ise Microsoft’un Windows ve kullanıcı deneyiminden sorumlu başkan yardımcısı Joe Belfiore oldu.

Belfiore, geçtiğimiz ekim ayında 25 yıldır çalıştığı Microsoft’taki faaliyetlerine bir süreliğine ara vereceğini ve uzun bir izin dönemine ayrılacağını açıklamıştı. Ailesiyle birlikte “Denizdeki Sömestr” adını taşıyan bir eğitim yolculuğuna çıkan Microsoft yöneticisi, önümüzdeki yaz mevsiminde yeniden görevinin başında olacak. Yolculuğunun en yeni ayağında Japonya kıyılarına çıkan Belfiore, ülkenin en popüler şehirlerinden Kyoto’yu ziyaret etti. Burada bir saç tapınağında çekilen fotoğrafını Twitter üzerinden paylaşan Microsoft yöneticisinin tweet’i Twitter iPhone uygulaması aracılığıyla göndermesi, bu paylaşımı iyiden iyiye ilginç hâle getirdi.

Belfiore’nin iPhone kullanması internet trolleri için oldukça sağlam bir alay malzemesi gibi gözükse de, durumun biraz daha derin olabileceği ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor. Her ne kadar izinde olsa da, Belfiore’nin Microsoft ile bağlarını tamamen kopardığını düşünmemek gerekiyor. Deneyimli yöneticinin şirketinin yeni yayınladığı iOS klavyesinin testini gerçekleştirmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Belfiore’nin rakiplerinin mevcut noktasını daha iyi görmek adına biraz iPhone ile vakit geçirmeyi seçtiği de söylenebilir.

Microsoft uzmanı Paul Thurrott ise Joe Belfiore’nin izin süresince başka cihazları kullanmayı planladığını belirtiyor. İnternette paylaşımına ilişkin olarak yapılan muhabbete bizzat katılan Belfiore, “Palm Pre’mi yanıma almayı unuttuğum için üzgünüm” şeklinde bir tweet attı.

İLGİLİ HABERLER