Teknoloji

Google Ideas yoluna Jigsaw olarak devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jigsaw

Google’ın yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt Medium aracılığıyla şirketin teknoloji kuluçka merkezi olan Google Ideas’ın genişlemesini duyurdu. Ayrıca Google Ideas’ın adı da değişti, Jigsaw oldu.

Google Ideas bundan beş yıl önce, Google’ın gelecek nesil web kullanıcılarının, internete bağlandıkça karşılaşabilecekleri problemlere yaratıcı çözümler geliştirmek amacıyla şirket bünyesinde kurduğu bir düşünce kuruluşuydu.

Kuruluş bünyesinde projeler adaletsizliklerle savaşmayı, açık bir web’i ve konuşma özgürlüğünü gerçekleştirmeye yardımcı olmayı sağlayacak şekile geliştiriliyor. Örneğin ‘Project Shield’ bağımsız sesleri dağıtılmış servis engelleme saldırılarından korumakta yardımcı olurken, ‘uProxy’ de kişilerin açık internet erişimini paylaşmasını sağlıyor. ‘Password Alert’, yani ‘Şifre Alarmı’ da kullanıcılara kimlik avı olaylarına karşı koymakta destek veriyor.

Jigsaw adının seçilmesinde alfabenin ‘J’ harfinin doldurulmak istenmesinin yanı sıra başka bir sebep var gibi görünüyor. Eric Schmidt’in söylediğine göre, yeni isim dünyanın fiziksel ve dijital zorluklarla dolu karmaşık bir yapboz olduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra problemleri birlikte çözmenin en iyi sonuçları doğurduğuna dair inanışı yansıtıyor.

Jigsaw bir teknoloji kuluçka merkezi olarak dünyanın en hassas toplulukları için bilgi erişimini genişletme ve dünyanın en zorlu güvenlik tehditlerine karşı savunma amaçlarıyla teknolojiye yatırım yapacak ve onu inşa edecek.

Değişiklikle birlikte Google Ideas direktörü olan Jared Cohen, Jigsaw’un başkanı oldu. Aynı zamanda Eric Schmidt’e de danışmanlık yapacak.

 

İLGİLİ HABERLER