Eğlence

Jay-Z Tidal ile Spotify’a rakip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jay-z-samsung-050613

Spotify ve türevi çevrim içi müzik servislerinin gösterdiği başarı, yatırımcıların gözlerinin çevrim içi müzik pazarına çevrilmesine neden oldu. Bu yatırımcılar arasında sadece teknoloji şirketleri bulunmuyor. Müzik dünyası da sektörün geleceği için büyük önem taşıyan çevrim içi müzik servisleriyle yakından ilgileniyor. İskandinav basınında yer alan haberlere göre, ünlü rap yıldızı Jay-Z, Norveç merkezli çevrim içi müzik servisi Tidal için 56 milyon dolar ödemeye hazırlanıyor.

Jay-Z’nin Tidal için teklif sunma sürecine çok sayıda aracının dahil olması dikkat çekiyor. Yıldız rapçinin Carter Industries isimli şirketinin sahibi olduğu Project Panther isimli başka bir şirket, Tidal’ın kontrolünü elinde tutan Aspiro için teklif sunuyor. Aspiro, Tidal ile birlikte WiMP adını taşıyan bir diğer çevrim içi müzik servisini daha bünyesinde barındırıyor. Satışın tamamlanmasının ardından Jay-Z’nin popülartiesiyle Tidal’ın profilini yükseltmesi bekleniyor.

Satış sürecindeki karmaşıklıklar bir kenara bırakıldığında ise Jay-Z’nin çevrim içi müzik pazarına girme konusundaki motivasyonu daha iyi anlaşılıyor. Jay-Z’nin nesildaşı olarak tanımlanabilecek bir diğer rap yıldızı Dr. Dre, şirketi Beats’i geçtiğimiz yıl Apple’a yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında satmış ve Apple’ın bu parayı gözden çıkarmasındaki temel etken olarak Beats’in çevrim içi müzik servisi gösterilmişti.

İLGİLİ HABERLER