Teknoloji

Jawbone ürettiği en gelişmiş aktivite takip bilekliği olan Up3’yi tanıttı

jawbone-up3

Egzersiz takip cihazı pazarının en önemli oyuncularından biri konumunda olan Jawbone, veri toplamakla fazlasıyla ilgileniyor. Daha fazla ve daha kullanışlı veriler toplamak isteyen şirket, bu sayede Up platformuna ihtiyacı olan gücü sağlıyor ve ürünlerinin piyasadaki rakiplerinden ayrılmasını sağlıyor. Jawbone bu amacına hizmet etmesi amacıyla hazırladığı yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Şirketin bugüne kadarki en gelişmiş egzersiz takip cihazı olarak lanse edilen Jawbone Up3 üst kullanıcı segmentini hedeflerken, Up Move gözünü giriş seviyesine dikiyor.

ABD satış fiyatı 179 dolar olarak belirlenen Jawbone Up3, şirketin bugüne kadarki en gelişmiş ve en konforlu ürünü olma özelliğini taşıyor. Selefi Up24’e kıyasla daha hafif bir cihaz olan Up3’de ivmeölçer, deri ve ortam sıcaklığını ölçme özelliği ve biyoimpedansı ölçen bir dizi sensör daha barındırıyor. Biyoimpedansı ölçmek için mikro akımlardan faydalanan Jawbone Up3, bu sayede kalp atış hızından hidrasyon seviyesine kadar pek çok veriyi takip edebiliyor. Bu sayede kullanıcının vücuduyla ilgili çok daha detaylı verilere ulaşan Jawbone, kullanıcılarına daha sağlıklı yaşamaları için daha kapsamlı analizler sunabiliyor.

Analiz kısmında devreye Jawbone Smart Coach giriyor. Up3 kullanıcıların aktivitelerini çok daha etkili biçimde takip edebiliyor. Kullanıcının hareketlerinden tenis oynadığını algılayabilen Up3, tenis sonrası yeterli seviyede sıvı alınmadığı takdirde vücudun susuz kaldığını fark edebiliyor. Kullanıcının REM uykusunda olduğu zamanları bilen Up3, tenis sonrasındaki uykunun kalitesini analiz edebiliyor. Smart Coach bu veriler ışığında kullanıcılara spor sonrası su içmeleri gerektiğini veya yatağa biraz daha erken gitmeleri gerektiğini hatırlatabiliyor.

Tüm bu sensörlerin yerleştirildiği bileklik ise oldukça havalı bir Fitbit gibi gözüküyor. İnce ve esnek olan bandın üst kısmındaki sert bölümün altında donanımın önemli bir kısmı bulunuyor. Farklı renk ve tasarım seçenekleri sunan Jawbone, Apple’ın Apple Watch’ta uyguladığı ”herkes için bir şeyler” yaklaşımını takip ediyor. Pil ömrü 1 hafta olarak verilen Up3, 10 metre derinliğe kadar suya dayanabiliyor.

jawbone-up-move

Mümkün olan en doğru ve en iyi veriyi toplamak isteyen Jawbone, herhangi bir verinin hiç veri olmamasınından daha iyi olduğunun da farkına varmışa benziyor. Bunun için Up Move’u hazırlayan şirket, ABD satış fiyatı 49.99 dolar olarak belirlenen bu cihazla giriş seviyesi için de bir çözüm sunmuş oluyor. Jawbone’un zengin veri işleme özellikleri, uyku ve egzersiz takibi ve Smart Coach yetenekleri de farklı renk seçenekleriyle Up Move’da sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER