Manşetler

Jawbone Up Coffee ile kafein alımınızı takip edin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jawbone iPhone için yeni bir Up uygulaması çıkardı. Söz konusu uygulama Up fitness bilekliğinin kullanımını gerektirmiyor, sadece kullanıcıların aldıkları kafein miktarını ölçmeye yarıyor.

jawbone-up-coffee-070314 (650 x 368)

Up Coffee olarak adlandırılan bu Jawbone uygulaması kahve, çay, enerji içeceği, kola ve diğer içeceklerden aldığınız kafein miktarını kayıt altına alıyor. Uygulama içinde bulunan ekle bölümü içinde en çok tüketilen kafeinli içecekler, belirli miktarlarda listeleniyor.

Tükettiğiniz kafeinli içeceği ve miktarını girdikten sonra Up Coffee bunun vücüdunuza olan etkilerini grafiksel olarak gösteriyor. Uygulama içinde yer alan puanlama sistemi “edgy (stresli)”, “wired (yerinde duramayan)” ve “sleep ready (uykuya) hazır gibi terimler de içeriyor.

Jawbone Up Coffee uygulamasıyla tüketicilere kafein tercihleri hakkında bir fikir sahibi edinmelerine yardımcı oluyor. Bunu yaparken de kafein alımı ve alışılan yatma saati gibi bilgilerden de yararlanıyor. Bu nedenle Jawbone Up ve Up24 bilekliklerinden elde edilen veriler de uygulamada değerlendirilebiliyor, böylelikle kafein tüketiminin uyku düzenine nasıl etki ettiği daha somut şekilde görülebiliyor. 10 günlük bir takibinin ardından Up Coffee uygulaması her bir 100 mg’lık kafein alımıyla ne kadar uykudan olduğunuzu net bir şekilde söyleyebiliyor.

Jawbone Up Coffee uygulamasını App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilirsiniz. Uygulama dili İngilizce olduğu için kullanması biraz zor gelebilir, ancak grafiklerin yoğunluğu, içecek adlarının İngilizcelerine aşina olunması ve ölçülerin evrenselliği sayesinde uygulamadan istediğiniz şekilde yararlanmanız mümkün olacaktır.

İlgili >> iTunes App Store (Jawbone Coffee Up)

İLGİLİ HABERLER