Teknoloji

Jawbone Fitbit’i bir kez daha dava etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jawbone-up4-160415

Görünen o ki, en büyük rakiplerinden Fitbit’i bir kez dava etmek Jawbone için yeterli olmadı. Jawbone, Fitbit’i şimdi de patent ihlâli gerekçesiyle mahkemeye verdi. ABD’nin San Francisco şehrindeki bölge mahkemesine sunulan dava dilekçesinde Jawbone, Fitbit’in kendisine ait bir zindelik uygulaması patentini ihlâl ettiğini öne sürüyor ve mahkemeden Fitbit’in ürünlerine satış yasağı koymasını istiyor. Başvurusunu Uluslararası Ticaret Komisyonu’na da sunan Jawbone, böylelikle Fitbit ürünlerinin ABD’ye girişini engelleme konusunda elini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Jawbone geçtiğimiz hafta Fitbit’e karşı kapsamlı bir yasal girişim başlatmıştı. Rakibini ve beş eski çalışanını ticari sırlarını çalmak ve bu sırları Fitbit lehine kullanmakla suçlayan Jawbone, halka arza hazırlanan Fitbit’e şimdi de bir patent davasıyla saldırmış oldu.

İlk davada olduğu gibi, Fitbit ikinci davada da Jawbone’un iddialarının gerçek dışı olduğunu öne sürüyor. Yapılan açıklamada Fitbit’in Jawbone veya başka bir şirketten bilgi almak zorunda olmadığı belirtilirken, Jawbone’a ait herhangi bir gizli veya telifli bilginin Firbit’e geçişinden haberdar olunmadığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER