Teknoloji

Jawbone Fitbit’i ve eski çalışanlarını sırlarını çaldıkları iddiasıyla dava etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jawbone-up3-100415

Giyilebilir ürün pazarının önemli oyuncularından biri olan Jawbone, aynı pazardaki büyük rakipleri arasında yer alan Fitbit’i “çalışanlarını sistematik olarak ayarttığı” ve “ticari sırlarını ve fikri mülkiyet ürünlerini çaldığı” iddiasıyla dava etti. San Francisco’da bulunan Yüksek Mahkeme’ye sunulan şikayet dosyasında, Fitbit’in somut bir yol haritasının bulunmadığı iddia edildi. Jawbone’a göre, Fitbit işlerini yürütmek için düzenli olarak çalışanlarına çengel atıyor.

Fitbit’in 2015’te iş gücünün yüzde 30’unu çaldığını iddia eden Jawbone, halihazırda Fitbit bünyesinde görev yapan beş eski çalışanının ise kendisine ait önemli bilgileri Fitbit’e sattıklarını öne sürdü. Bahsedilen beş çalışanın ismi de Jawbone ile yaptıkları gizlilik anlaşmalarını ihlâl ettikleri gerekçesiyle dava dosyasına eklendi.

Şikayet dosyasında oldukça sert ifadeler kullanan Jawbone, eski çalışanlarının Fitbit’e haksız avantaj sağladığını iddia etti. Eski çalışanlarının gizli ve hassas belgeleri USB bellekler ve e-postalar aracılığıyla dışarıya aktardıklarını öne süren Jawbone, söz konusu bilgi kaçırma işleminin Fitbit ile yapılan anlaşmaların ardından gerçekleştiğini belirtti. Jawbone, eski çalışanlarını şirketin vizyonunu en büyük rakibe satmakla suçladı.

Jawbone, iddia edilen hırsızlık nedeniyle hem ekonomik anlamda hem de rekabet düzleminde önerilemez zararlara maruz kaldığını öne sürdü. Fitbit’ten hem tazminat talep eden hem de cezai yaptırım peşinde koşan Jawbone, eski çalışanlarının da cezalandırılmasını istiyor. Halka arza hazırlanan Fitbit ise henüz sessizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER