Teknoloji

Jawbone egzersiz takip yazılımını Android Wear, Pebble ve iWatch’a açıyor

jawbone-up24-090914

Jawbone Up24 şirketin hazırladığı başarılı yazılım sayesinde piyasadaki en popüler egzersiz takip ürünlerinden biri haline gelmişti. Akıllı bilekliğin sensörleri tarafından toplalan verileri anlamlı kılan ve kullanıcıları uyaran Jawbone uygulaması, Up24’ü türevleri arasında ön plana çıkmasına katkı sağlamıştı. Bu hizmetin kapsamını genişletmeye karar veren Jawbone; Android Wear, Pebble ve Apple HealthKit’in de aralarında bulunduğu mobil platformlardan veri transferini mümkün kılacak. Windows Phone kullanıcılarının uzun süredir beklediği Jawbone uygulaması da yakında yayınlanacak.

Şirketin aldığı bu karar sayesinde Jawbone’un etkileyici yazılımını çok daha fazla sayıda cihazda kullanmak mümkün olacak. Örneğin kullanıcılar Moto 360 ile ofiste attıkları adımların sayısını takip edip daha sonra egzersizlerine Jawbone’un ürünlerinden birini takarak devam edebilecek. Toplanan tüm veriler aynı alanda depolanacak. Google ve Apple rakip servisler oluşturmayı planlasa da, önemli miktarda kayıtlı bilgi barındırması bu sürede Jawbone’a avantaj sağlıyor. Bu strateji değişikliğinin yanısıra Up24 için bir yazılım güncellemesi yayınlayan şirket, bilekliğin pil ömrünü bir haftadan iki haftaya çıkardı.

İnsanların bileklerinde sadece bir giyilebilir cihaza yer vermeyi tercih edeceği göz önüne alınınca Jawbone’un akıllı saatlerle savaşmak yerine birlikte çalışmayı tercih etmesi kulağa mantıklı geliyor. Uzun pil ömrü ve genel sadeliği Up24’e ayrıcalıklı bir konum sağlasa da, Jawbone gelecekte tüm egzersiz verileri için bir toplama merkezi olmayı ön plana almışa benziyor. Yine de bu karar Jawbone’un aksesuar üretiminden tamamen vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Reuters’in haberine göre, şirketin kendi giyilebilir aksesuarlarının gelişimini durdurma gibi bir niyeti bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER