Eğlence

Jason Bourne filminin yeni fragmanı yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Matt Damon, küçük bir aranın ardından süper casus Jason Bourne rolüyle yeniden beyaz perdeye dönüyor. Filme doğru geri sayım devam ederken, yayınlanan yeni fragman da heyecanı artırıyor. Yaklaşık 2,5 dakika uzunluğundaki fragman, Bourne’un çölde “dövüş kulübü” benzeri bir ortamda rakibini tek bir yumrukla yere sermesiyle başlıyor. İlerleyen kısımlarda ise Bourne, yatağında kasvetli geçmişini hatırlarken görülüyor. Bourne üçlemesindeki olaylar sayesinde eski ajan hafızasını geri kazanıyor. Ancak Julia Stiles’in fragmanda söylediği şu cümle akıllara kazınıyor: “Her şeyi hatırlamak, her şeyi bilmek anlamına gelmiyor.”

Yeni filmle birlikte Matt Damon’ın yanı sıra orijinal Bourne üçlemesinin yönetmenliğini üstlenen Paul Greengrass da seriye geri dönüyor. Küresel politik ortamın Bourne Identity’nin vizyona girdiği 2002’den çok farklı olmasının etkileri, yeni fragmanda da hissediliyor. Fragmanda duyulan “Siber saldırıya uğradık.” ve “Snowden’dan büyük olabilir.” cümleleri, filmin kreatif ekibinin modern “tehlikeler” doğrultusunda bir senaryo oluşturduğunu ortaya çıkarıyor.

jason bourneTehlike algıları değişse de, filmde eski Bourne’u hatırlatacak çeşitli izler de bulunuyor. Özellikle yakın plan dövüş sahnelerinin dikkat çektiği fragmanda Bourne’un yüksek yerlerden atlama, tüm şehri birbirine katma gibi yeteneklerinden de pek bir şey kaybetmediği görülüyor. Matt Damon’ın Jason Bourne rolüne dönerken fiziksel açıdan güçlendiği de dikkatlerden kaçmıyor.

“Jason Bourne” adını taşıyan film, 29 Temmuz 2016 itibarıyla vizyona girecek. Film, daha sonra Universal Pictures tarafından 4K Blu-ray formatında da yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER