Teknoloji

Japonya’da tsunamiden etkilenen bölgeler Google Street View ile mercek altında

Google’ın yurtdışında faaliyet gösteren Street View (Sokak Görüntüleri) servisi içerisinde açtığı yeni bir bölümde geçtiğimiz mart ayında meydana gelen deprem ve tsunami felaketleriyle sarsılan Japonya’nın kuzeydoğu kıyılarından felaket sonrası görüntüleri sunuyor.

Google, Street View araçlarının tsunamiden etkilenmiş alanda 44 bin kilometreden fazla yol yaptığını ve bölgenin 360 derecelik panorama görüntülerinin çıkarıldığını belirtti. Öte yandan arama devi Anıyı İnşa Etmek adı verilen özel bir sayfa üzerinde de belirli bölgelerin felaket öncesi ve sonrasını gösteren fotoğrafları paylaşıyor. Eklenen fotoğraflarda ne zaman çekildiklerini belirten zaman bilgileri de yer alıyor. Söz konusu fotoğraflarla birlikte bilim insanlarının felaketlerin insan topluluklarını nasıl etkilediği konusunda daha fazla fikir sahibi olmalarını umuyor.

Aslında zaman bilgileri yeniliği sadece Japonya’da tsunami bölgesinde çekilen fotoğrafları kapsamıyor. Google, Street View üzerinden yayınlanan tüm fotoğraflara söz konusu bilgilerin eklendiğinin altını çizdi.

İlgili – Google Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER