Teknoloji

Japonya’da piyasaya çıkan PS Vita’da görülen problemler üzerine Sony’den özür ve yazılım güncellemesi – Video (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

p1010028_tb

Sony’nin merakla beklenen taşınabilir oyun konsolu PlayStation Vita geçtiğimiz haftasonu Japonya’da piyasaya çıktı. Ancak PS Vita anavatanına sorunla birlikte geldi. Bu oyun konsoluna ilk sahip olanlar tepki vermeyen dokunmatik ekranları ve donan sistemleriyle ilgili şikayetlerini fazla kaybetmeden internet üzerinden dile getirmeye başladı. Ayrıca daha fazla ileri gidip PS Vita ile yaşadıkları sorunu videoya çekip YouTube’da yayınlayanlar da oldu. Sony durumla ilgili olarak özür diledi ve bir yazılım güncellemesi yayınladı.

Söz konusu sistem donması kullanıcılar sistem güncellemesi yapmak istediğinde de meydana geliyor gibi görünüyor. Üstelik PS Vita donduğunda güç tuşuna basılı tutulsa bile kapanmıyor. Dokunmatik ekranın ara sıra tepki vermediği, ayrıca PS Vita’nın çevrimiçi oyun esnasında kapatılamadığı veya şarjdan sonra yeniden açılmadığı şeklinde şikayetler de dile getiriliyor.

Acaba PS Vita’yı satın alanların büyük bir çoğunluğu bu tarz problemleri yaşıyor mu, bu bilinmiyor. Ancak sorun yaşayanların az olmadığı bir gerçek. Sony hızlı bir şekilde yazılım güncellemesi çıkardığına göre sorundan haberdar olmalı. Japonlar için tabii ki üzüldük, ancak bu tarz sorunların cihaz Türkiye’ye gelmeden önce çıkmış olması bizim için iyi sayılır. Sony PlayStation Vita Avrupa ve Kuzey Amerika ile aynı anda 22 Şubat 2012 tarihinde Türkiye’de olacak. Cihazla ilgili ön izlenimlerimiz için Sony PS Vita’ya Hızlı Bakış yazımıza göz atabilirsiniz.

Video: PS Vita’da Hata ve Donma

İlgili – Engadget

Güncelleme: Araştırma şirketi Enterbrain PS Vita’nın Japonya’daki haftasonu performansını açıkladı. PS Vita ilk iki günde toplam 321400 adet sattı. Böylelikle PS Vita ilk gününde 166 bin satan PlayStation Portable ile başabaş bir performans sergilemiş oldu. Nintendo 3DS ise bu ülkede ilk iki günde 371 bin adet satmıştı.

İLGİLİ HABERLER