Teknoloji

Japonya’nın kapaklı cep telefonlarına olan aşkı devam ediyor

japonya-katlanabilir-telefon-180215

Japonya’da mobil cihaz pazarındaki eğilimler, dünyanın geri kalanından farklı bir istikamette seyrediyor. Neredeyse tüm dünyada akıllı telefon sevkiyatları artar ve klasik cep telefonu sevkiyatları düşerken; Japonya’da akıllı telefon sevkiyatları geriledi, klasik cep telefonu sevkiyatları ise arttı. MM Research Institute’a ait rakamlara göre, Japonya’da sevkiyatı gerçekleştirilen kapaklı telefon sayısı yüzde 5.7’lik artışla 10.58 milyona yükseldi.

Sevkedilen akıllı telefon sayısı ise yüzde 5.3’lük düşüşle 27.7 milyona geriledi. Kapaklı telefonlar Japonya’daki cep telefonu satışlarında halen önemli bir yer tutarken, akıllı telefon sevkiyatlarındaki gerileme de ikinci yılına geçmiş oldu. Reuters’a konuşan MM Research analisti Hideaki Yokota, akıllı telefonlar daha uzun ömürlü olduğu için insanların telefon yenileme aralıklarının uzadığına dikkat çekti.

2014’ün abonelik zinciri içindeki yenilemeler açısından da güçlü bir yıl olduğunu söyleyen Yokota, pek çok kişinin eski kapaklı cep telefonunu yenilediğini ve bunun da kapaklı cep telefonlarının son gösterisi olabileceğini ifade etti. Yaşlanan nüfus ve sadece Japonya için üretilen özel telefonların varlığı da göz önüne alınınca ortaya çıkan rakamlar daha iyi yorumlanabiliyor. Uzun pil ömrü ve uygun fiyatlar da insanların kapaklı cep telefonu tercihini tetikleyen diğer faktörler arasında gösteriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER