Eğlence

James Cameron: Avatar’ın devam filmleri ağızları açık bırakacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

james-cameron-271114

Sinema dünyasının yaşayan efsanelerinden biri olarak tanımlanabilecek James Cameron, son 20 yıllık süreçte sadece üç uzun metrajlı film çekti. 1994 yılında Gerçek Yalanlar’ı yöneten Cameron, 1997’de Titanik ile ödüllere ambargo koymuştu. Cameron’ın son uzun metrajlı filmi olan 2009 tarihli Avatar ise izleyenlere başka bir dünyanın kapılarını açmıştı. 1994 öncesinde çektiği filmlerle de büyük gişe başarıları elde eden Cameron, seyirciyi salona çekme konusundaki yeteneğini son 2 filminin dünya çapında 2 milyar doları aşkın hasılat elde etmesiyle de kanıtlamıştı.

Gişe başarısı elde etmenin formülünü bilen ünlü yönetmen, sinema sektöründe istediği her şeyi mümkün kılmasıyla tanınıyor. Avatar ile birlikte kendi vizyonunu daha iyi yansıtabileceği bir teknolojiyi oluşturma yoluna giden Cameron, Güney Kore için filmin özel bir “4D” versiyonunu hazırlamıştı. İşine duyduğu bu tutku ünlü yönetmenin Avatar’ın devam filmleri için de iddialı konuşmasına neden oluyor. Empire’ın haberine göre, Cameron yeni Avatar filmlerinde seyircilerin ağızlarının açık kalacağını, hatta kimi seyircilerin altlarını pisletebileceğini düşünüyor. Kullanılan ifadeler kulağa abartılı gelseler de, yönetmenin iddiasını net biçimde ortaya koyuyor.

James Cameron 2013’ün ağustos ayında yaptığı açıklamada Avatar için üç devam filmi düşündüğünü ve üç filmin çekimlerini eş zamanlı olarak gerçekleştirmeyi planladığını belirtmişti. Ünlü yönetmen devam filmlerinin senaryosunu oluştururken Avatar dünyasının ve hikayesinin başlangıçtaki düşüncesinden daha gelişmiş bir noktaya ilerlediğini de dile getirmekten çekinmemişti.

Devam filmleri konusundaki detaylar ise henüz oldukça sınırlı. Empire’a göre, senaryo ekibi halen 2 ve 3 numaralı filmlerin senaryoları üstünde çalışıyor. Avatar’ın devam filmlerinden ilkinin 2016 yılının aralık ayında vizyona girmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER