Teknoloji

iTunes 10.4 ve iWork 6 güncellemeleri yayınlandı, yazılımlar OS X Lion desteği kazandı

Apple, aralarında tam ekranda çalışan uygulama desteğinin de bulunduğu 250’nin üzerinde yeni özellikle gelen Mac OS X Lion’ı yayınladıktan çok kısa bir süre sonra iTunes 10.4 ve iWork 6 güncellemelerini de yayınladı. iTunes’un yeni sürümü OS X Lion’a ayak uymasını sağlayacak yenilikleri sunuyor.

iTunes 10.4 güncellemesi yazılımın tam ekranda çalışmasını ve böylelikle dikkat dağıtıcı diğer bileşenlerin göz ardı edilmesini sağlayan tam ekran modunu destekliyor. Böylelikle Mac uygulamaları da iPad uygulamaları gibi tam ekranda kullanılabiliyor. Tam ekrandayken diğer uygulamalara geçiş veya masaüstüne dönüş de çoklu dokunmatik hareketler yardımıyla gerçekleştirilebiliyor. iTunes’un Lion sürümü 64-bit Cocoa uygulaması olarak yeniden tasarlandı, bu durum bazı eklentilerle uyumluluk sorunlarının yaşanmasına neden olabilir.

iWork’ün versiyon 6 güncellemesi de tam ekran desteğiyle birlikte geliyor. Bunun yanı sıra Pages, Numbers, Keynote gibi iWork uygulamaları OS X Lion ile birlikte gelen Resume (kaldığı yerden devam etme), Auto Save (arkaplanda otomatik kaydetme) ve Versions (bir dokümanın farklı versiyonları) gibi özellikleri destekliyor.

Her iki güncelleme de yazılım güncelleme bölümü üzerinden indirilebilir. Yeniliklerden tam anlamıyla faydalanmak için OS X Lion’a güncelleme yapmanızı tavsiye ederiz. Mac App Store üzerinden 29.99$’a sunulan bu yeni işletim sistemi tek bir satın almayla 5 farklı Mac bilgisayara yüklenebiliyor.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER